110 τόνους ρούχα και παπούτσια ανακύκλωσαν οι Τρικαλινοί σε 2 χρόνια

dav

Τόνοι ρούχων και παπουτσιών τα οποία σε άλλη περίπτωση θα πετιόνταν στους κάδους απορριμμάτων με προορισμό το Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων αποκτούν μία δεύτερη ευκαιρία και πιάνουν τόπο. Ρούχα και παπούτσια που πέρασε η μόδα τους, που τα νούμερά τους δεν κάνουν πια στα μέλη της οικογένειας ανακυκλώνονται. Ο Δήμος Τρικκαίων εφαρμόζει σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία (textcycle) το πρόγραμμα ανακύκλωσης ειδών ιματισμού. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία την οποία έχουν αγκαλιάσει με θέρμη οι Τρικαλινοί.Το πρόγραμμα ανακύκλωσης ρουχισμού υλοποιείται στα Τρίκαλα από τα τέλη Ιουνίου του 2018  και μέχρι το τέλος του 2019 είχαν ανακυκλωθεί 110,3 τόνοι ρούχων και παπουτσιών.

TexCycle
Έτος 2018 2019
Αριθμός κάδων 9 15
Ποσότητες (κιλά) 36.540KG 73.760

Από τα στοιχεία αυτά είναι σαφής η ανοδική τάση στις συλλεγόμενες ποσότητες ρούχων που παρατηρήθηκε κατά τα δύο τελευταία έτη λειτουργίας του προγράμματος και αποδεικνύεται η διαρκώς αυξανόμενη περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Στις 21 Μαίου 2020, παύει η συγκεκριμένη δραστηριότητα, όπως κοινοποιήθηκε στον Δήμο Τρικκαίων από την εταιρία με έγγραφό της. Ωστόσο η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Τρικκαίων εισηγείται προς το Δημοτικό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει την 19/5/2020 ημέρα Τρίτη και ώρα 20:00 με τηλεδιάσκεψη μέσω “Cisco Webex”, τη συνέχιση του προγράμματος με νέα συνεργασία κι επιπλέον κάδους, δεδομένου ότι η οποιαδήποτε παύση προγράμματος ανακύκλωσης είναι ικανή να προκαλέσει την απογοήτευση των ευαισθητοποιημένων πολιτών και ίσως την απαξίωση γενικότερα των προγραμμάτων ανακύκλωσης που ο Δήμος έχει καταφέρει να γίνουν αποδεκτά και να καθιερωθούν.