10 ερωτήσεις για την εγκυμοσύνη που ντρεπόμασταν να κάνουμε βρίσκουν απάντηση

Νομίζεις οτι μπορείς να σοκάρεις την μαία; Αποκλείεται! Έχει ακούσει -και δει – τα πάντα. Δείτε εδώ τις 10 ερωτήσεις που έχουμε όλες οι έγκυες αλλά ντρεπόμαστε αρκετά για να τις ρωτήσουμε!

1) Είναι ασφαλές να κάνω αποτρίχωση με κερί λίγες μέρες πριν το τοκετό;

Είναι απόλυτα ασφαλές να κάνετε αποτρίχωση με κερί σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σου. Προσοχή όμως! Το δέρμα σου είναι πιο ευαίσθητο πλέον και ο πόνος θα είναι μεγαλύτερος απ’ ότι συνήθως. Εάν νιώθετε οτι θα είστε καλύτερα αποτριχωμένη, ίσως και πιο καθαρή, κάντε το!

2) Αν τα νερά σπάσουν ενώ είμαι έξω θα μοιάζω σαν να έκανα τσίσα πάνω μου;

Προς το τέλος της εγκυμοσύνης, τα περισσότερα μωρά μετακινούνται προς τα κάτω στη λεκάνη με το κεφάλι να δρα σαν βύσμα. Αν τα νερά σας σπάσουν δημόσια, πιθανότατα θα τρέξουν όλοι να σας βοηθήσουν και όχι να σας κοροϊδέψουν.  Αν είστε ακόμα νευρικές σχετικά με αυτό, μπορείτε να φορέσετε μια σερβιέτα προτού βγείτε έξω.

3) Μπορεί η μαία να ξέρει αν έχω κάνει σεξ πρόσφατα;

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης παράγετε ούτως ή άλλως περισσότερα υγρά απ’ ότι συνήθως. Καμί αμαία δεν θα κάτσει να μελετήσει τι είδους υγρά είναι αυτά στα γάντια της. Άλλωστε, οι γυναίκες έχουν μια φυσική οσμή, οπότε αν έχεις κάνει μπάνιο, θα μυρίζεις απλά γυναικεία.

4) Η αιμορραγία κατά τη διάρκεια του τοκετού θα είναι σαν μια μεγάλη ακατάστατη περίοδος, σωστά;

Δεν θα χάσετε αίμα κατά τη διάρκεια του τοκετού, αλλά αμέσως μετά τη γέννα, και μπορεί να χάσετε έως 500ml καθώς ο πλακούντας βγαίνει και χωρίζεται από το βρέφος. Ορισμένες γυναίκες χάνουν περισσότερο αίμα και εξακολουθούν να αισθάνονται απολύτως καλά, ενώ άλλες χάνουν πολύ λιγότερο. Για τις πρώτες δύο ημέρες, θα αισθανεστε σαν να έχετε βαριά περίοδο και ίσως συνεχίσετε να αιμορραγείτε για έξι εβδομάδες μετά τη γέννα, αλλά θα πρέπει να είναι αρκετά ελαφρύ.

5) Έχω ακούσει ότι το μωρό μου θα καλύπτεται σε κάτι που μοιάζει με τυρί κρέμα μετά τη γέννα. Θα ήθελα να το αγκαλιάσω αυτό;

Το Vernix, η ουσία που καλύπτει ένα νεογέννητο, απορροφάται από το δέρμα του μωρού σας γρήγορα μετά τη γέννηση – συνήθως μέσα στις 2 πρώτες ημέρες. Είναι η ενυδατική κρέμα της φύσης και προστατεύει το μωρό σας από τις μολύνσεις. Το πότε θα πλένετε το μωρό σας εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς – μερικές μαμάδες περιμένουν μέχρι να απορροφηθεί το vernix, ενώ άλλες το πλένουν την πρώτη ημέρα. Μπορείτε να συμβιβαστείτε με ένα πλύσιμο μαλλιών και χεριών.

6) Ποιος θα με δει κατά τη διάρκεια του τοκετού; Είμαι πολύ νευρική με ξένους που μπορούν να δουν τα απόκρυφα μέρη μου.

Κατά τη διάρκεια ενός τοκετού  θα πρέπει να έχετε μόνο μια μαία που φροντίζει για σας και τον γιατρό σας.