Όχι σε νέο οίκο ανοχής από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων

Ιδιαίτερα συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων η τοποθέτηση του Δημοτικού Συμβούλου Απόστολου Παππά ο οποίος με σθένος υπερασπίστηκε το δικαίωμα μία γυναίκας που έχει επιλέξει να εκδίδεται επ’ αμοιβή. Το θέμα συζητήθηκε κατόπιν αίτησης για την έκδοση άδειας λειτουργίας οίκου ανοχής. Αίτηση που δεν έγινε αποδεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο υιοθέτησε την άποψη της αρμόδιας επιτροπής Ποιότητας Ζωής περί μεγάλου αριθμού οίκων ανοχής, αφού υπάρχουν ήδη 4 στην περιοχή. Να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη αίτηση έχει απορριφθεί κι άλλη φορά από το Δημοτικό Συμβούλιο ενώ ο κ. Παππάς δεν κατάφερε με τα επιχειρήματά του να κάμψει την αποφασιστικότητα των άλλων συμβούλων και να δοθεί η άδεια.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Παππάς, ο οποίος έκανε ιστορική αναδρομή στο επάγγελμα της εταίρας αναζητώντας τις ρίζες του στην αρχαιότητα, η συγκεκριμένη γυναίκα η οποία αιτείται να της δοθεί άδεια το έχει πάρει απόφαση να κάνει αυτό το επάγγελμα «Δεν πρόκειται αυτή να … κόψει καπνό, ούτε να … μαζέψει βαμβάκια, έχει πάρει την απόφασή της τι θέλει να κάνει στην ζωή της» και ζήτησε να της δοθεί η δυνατότητα να εκδίδεται με ασφάλεια κι όχι σε σκοτεινά παγκάκια και σοκάκια της πόλης, χωρίς να κινδυνεύει να γίνει ΄΄θύμα΄΄ νταβατζή. «Θα εμποδίσουμε εμείς την γυναίκα που θέλει να πουλήσει το κορμί της;» αναρωτήθηκε.

Τελικά η αίτηση απορρίφθηκε και οι μόνοι που ψήφισαν υπέρ ήταν ο κ.  Παππάς, ο Τάσος Κατσιάνης και οι  επικεφαλής των παρατάξεων Δημήτρης Χατζηγάκης και Γιώργος Μητσιούλης.