TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Uncategorized

Όμορφα γλυκά ζελεδάκια από κυδώνι by Mairh

Ιαν 13, 2017
in Uncategorized, Μαγειρική
Όμορφα γλυκά ζελεδάκια από κυδώνι by Mairh
Share on FacebookShare on Twitter

Για τα ζελεδάκια με κυδώνι θα χρειαστούμε κυδώνια και ζάχαρη, χυμό λεμονιού και μια βανίλια.
Αγόρασα ενάμιση κιλό κυδώνια και τα έπλυνα τρίβοντας τα ώστε να φύγει το χνούδι τους .
Έπειτα τα έβαλα σε μεγάλη κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και τα έβρασα περίπου 20 λεπτά ώστε να μαλακώσουν ελαφρά.
Τα βγάζω και τα βάζω σε κρύο νερό. Τα κόβω σε 4 κομμάτια και αφαιρώ φλούδες και σπόρους.
Δεν τα πετώ.
Τα βάζω σε πετσέτα ή τούλι και τα δένω.
Τα βάζω στη κατσαρόλα μαζί με τα καθαρισμένα κομμάτια.
Προσθέτω νερό 2,5 λίτρα και αφήνω να βράσουν έως ότου μαλακώσουν τελείως.
Ετοιμάζω μια κατσαρόλα και από πάνω τοποθετώ ένα τρυπητό και μέσα στο τρυπητό μια καθαρή πετσέτα.
Αποσύρω τη κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνω όλο το περιεχόμενο μέσα στο τρυπητό.
Το ζουμί θα περάσει σιγά σιγά μέσα στη κατσαρόλα. Στύβω απαλά την πετσέτα μέσα στη κατσαρόλα με το χυμό.
Τα φλούδια τα πετώ τα καθαρισμένα κυδώνια τα κρατώ για άλλη χρήση (κυδωνόπαστο)
Βάζω στη φωτιά ΜΌΝΟ το χυμό να βράσει μέχρι να μείνει 1 κιλό υγρό!
!!Ρίχνω 700 γραμμ ζάχαρη ανακατεύω μέχρι να διαλυθεί και βράζω σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει.
Ανακατεύω συχνά.
Λίγο πριν το κατεβάσω προσθέτω 1 κ.γ. χυμό λεμονιού και μια βανίλια ανακατεύω και κατεβάζω.
Το σιρόπι μου πρέπει να είναι πάρα πολύ πηχτό . Πριν το αποσύρω από τη φωτιά το δοκιμάζω.
Βάζω σε ένα πιάτο ένα κουταλάκι και όταν κρυώσει θέλουμε να στερεοποιειται να γίνεται ζελέ.
Αν δεν είναι έτοιμο συνεχίζω το βρασμό.
Όταν φτάσει το σιρόπι στο επιθυμητό σημείο έχω ετοιμάσει παγοθηκες σε διάφορα σχήματα και μεγέθη.
Καθαρές στεγνές και περασμένες εσωτερικά με σπορέλαιο ελάχιστο. Ρίχνω το σιρόπι αμέσως όσο είναι πολύ ζεστό και αφήνω να κρυώσουν.
Ετοιμάζω ένα πυρέξ με ζάχαρη κρυσταλλική. Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού ξεφορμάρω τα ζελεδακια και τα ρίχνω πασπαλιζοντας τα ένα ένα στο πυρέξ.
Διατηρούνται σε μετταλικο κουτί πασπαλισμένα με ζάχαρη! !!

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Πένυ Κάρη για την δημοσίευση της συνταγής της στις ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
https://www.facebook.com/groups/158343107607687/permalink/979952542113402/?__mref=message_bubble

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ
Μαγειρική

DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ

Απρ 29, 2025
Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα
Μαγειρική

Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα

Απρ 28, 2025
Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)
Μαγειρική

Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)

Απρ 27, 2025
Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης
Μαγειρική

Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης

Απρ 26, 2025
Μυζηθρόπιτες
Μαγειρική

Μυζηθρόπιτες

Απρ 25, 2025
Αλμυρά μπισκοτάκια
Μαγειρική

Αλμυρά μπισκοτάκια

Απρ 24, 2025
Next Post
Σημείο αναφοράς… 150 μέτρα πάνω από το έδαφος

Σημείο αναφοράς… 150 μέτρα πάνω από το έδαφος

6 Τρόποι για να κάνετε το σπίτι σας να μυρίζει υπέροχα

6 Τρόποι για να κάνετε το σπίτι σας να μυρίζει υπέροχα

Τι είναι η Δευτέρα Παρουσία;

Τι είναι η Δευτέρα Παρουσία;

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd