Όλοι το έχουμε φάει αλλά κανείς μας δεν ήξερε πως παρασκευάζεται. Μόλις δείτε, σίγουρα θα..

Οι ξηροί καρποί είναι αγαπημένο σνακ και βρίσκουμε μια ικανοποίηση όταν τα καθαρίζουμε από το σκληρό τους κέλυφος και τρώμε το καρπό. Οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε θρεπτικά στοιχεία, και ωφέλιμα λιπαρά που χρειάζεται ο οργανισμός μας. 

Αλλά έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί δεν βρίσκουμε ποτέ να πωλούνται φιστίκια κάσιους με το κέλυφός τους;

Αυτοί οι αγαπητοί ξηροί καρποί κρύβουν ένα σοβαρό λόγο που δεν πωλούνται έτσι ακριβώς όπως μεγαλώνουν στο δέντρο.

Τα φιστίκια κάσιους ανήκουν στην οικογένεια του δηλητηριώδους κισσού και περιέχουν ένα έλαιο, που θεωρείται επικίνδυνο για την υγεία, όταν καταναλώνεται ωμό. Αυτό το έλαιο βρίσκεται ανάμεσα στο κέλυφος και τον καρπό και έχει ισχυρές ερεθιστικές ιδιότητες. Έτσι, για να είναι απολύτως ασφαλή για κατανάλωση, περνούν πρώτα από επεξεργασία, όπου οι καρποί αφού καθαριστούν από το σκληρό περίβλημα, ψήνονται σε υψηλές θερμοκρασίες, και το έλαιο αυτό γίνεται ανενεργό.

Ένα άλλο γεγονός που δε γνωρίζουν πολλοί, είναι ότι τα φιστίκια κάσιους μεγαλώνουν στο εξωτερικό μέρος του φρούτου, και το ίδιο το φρούτο θεωρείτε πολύ νόστιμο.

Μια μαρτυρία ενός χρήστη του διαδικτύου μας εξιστορεί την εμπειρία του με ένα καρπό κάσιους:

 

«Ένας φίλος μου έδωσε ένα ολόκληρο φρούτο κάσιους, που το έφερε από το Ελ Σαβαδόρ. Έκανα το λάθος να δαγκώσω τον καρπό που μεγαλώνει εξωτερικά για να το αφαιρέσω. Ο χυμός του με πιτσίλισε και μου προκάλεσε έγκαυμα στο χείλος, το οποίο διήρκεσε για 3 εβδομάδες. Ευτυχώς που δεν έπεσε στο μάτι μου. Δεν ήξερα τότε πολλά για αυτό το φυτό.» 

 

Πηγή: diaforetiko.grTο διαβάσαμε εδώ: http://newsone.gr/ellada/1334044-oloi-exoyme-faei-alla-kaneis-mas-den-h3ere-pws-paraskeyazetai-molis-deite-sigoyra-8a#sthash.Rjr7h5JC.dpuf