To ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο νομό Τρικάλων

Τους υποψηφίους του βουλευτές στο νομό Τρικάλων για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, παρουσίασε σήμερα το ΚΚΕ. Η ανακοίνωση –παρουσίαση του ψηφοδελτίου έγινε στις 12 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο «Διβάνη» παρουσία πολλών μελών και φίλων του Κόμματος.

Το ψηφ οδέλτιo του ΚΚΕ στο νομό Τρικάλω απαρτίζεται από τους:

-Καϊκη Γεώργιο του Ευαγγέλου: Kαθηγητή Φυσικής Αγωγής, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, Δημοτικός Σύμβουλος Τρικκαίων

-Κανταρτζή Αχιλλέα του Κλεομένη, Δικηγόρος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, πρώην βουλευτής.

-Καπέτη Γεωργία του Παντελή: Eίναι 29 ετών, εκπαιδευτικός –φιλόλογος, πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ). Στέλεχος του ΚΚΕ. Δραστηριοποιήθηκε στο φοιτητικό κίνημα μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ, διατέλεσε Γραμματέας του Τομεακού Συμβουλίου της ΚΝΕ Τρικάλων.

-Μπακάση Βασιλική του Ηλία: Eίναι νοσηλεύτρια και εργάζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), μέλος της Γραμματείας Ν. Τρικάλων του ΠΑΜΕ.

-Ντουρλιός Λάμπρος του Νικολάου: Eίναι 37 ετών, Μηχανολόγος Μηχανικός, απόφοιτος του ΕΜΠ, μέλος του ΤΕΕ και εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας. Είναι συνεργαζόμενος με το ΚΚΕ. Έχει δραστηριοποιηθεί στο φοιτητικό κίνημα μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ και της Πανπουδαστικής Κ.Σ. και συνεχίζει να δραστηριοποιείται σταθερά δίπλα στο ΚΚΕ.

-Τσιάμης Αθανάσιος του Αποστόλου: Eίναι Οικονομολόγος –λογιστής, ελεύθερος επαγγελματίας μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Λογιστών –Φοροτεχνικών Τρικάλων, αντιπρόσωπος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών και επικεφαλής της γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ στα Τρίκαλα. Μέλος της Επιτροπής Τρικάλων του ΚΚΕ.

Την παρουσίαση έκανε το μέλος της Ν.Ε. Τρικάλων του ΚΚΕ κ. Σωτήρης Σωτηρόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε πρώτα στην σημασία των βουλευτικών εκλογών, τονίζοντας ιδιαίτερα στη σημασία που έχει η επόμενη μέρα αυτών ενώ απηύθυνε κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ.

«Σας καλούμε, είπε απευθυνόμενος στο κοινό ο κ. Σωτηρόπουλος, στις επόμενες εκλογές να στηρίξετε και να δυναμώσετε αποφασιστικά το ΚΚΕ με το βλέμμα στην επόμενη μέρα. Σκεφθείτε ότι την επόμενη μέρα, όποια και αν είναι η νέα κυβέρνηση, θα είναι εδώ και θα συνεχίσουν να ματώνουν το λαό η ΕΕ και τα «μνημόνια διαρκείας» παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα, που ζητάει το κεφάλαιο, για να γίνει πιο ανταγωνιστικό στην παγκόσμια καπιταλιστική αγορά. Θα είναι εδώ το σύνολο των αντιλαϊκών νόμων που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις και τους ποίους δεν πρόκειται ν καταργήσουν. Θα είναι εδώ το δυσβάσταχτο χρέος , το οποίο αναγνωρίζουν οι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα της ΕΕ, καλώντας το λαό να το πληρώσει, που δεν το δημιούργησε και  δεν το χρωστάει. Πάνω απ’ όλα θα είναι εδώ το κεφάλαιο, οι επιχειρηματικοί όμιλοι, εγχώριοι και ξένοι, που έχουν στα χέρια τους τα κλειδιά της οικονομίας, την πραγματική εξουσία και θα απαιτούν στη φάση της όποιας ανάκαμψης, περισσότερα προνόμια, σε βάρος πάντα του λαού. Προκειμένου να επενδύσουν, απαιτούν ακόμη πιο φτηνή και εργατική δύναμη. Η ανεργία θα είναι εδώ ακόμη κι αν γίνουν κάποιες επενδύσεις».

Το μέλος του ΚΚΕ τόνισε ιδιαίτερα, πως «την επόμενη μέρα, ο εργαζόμενος λαός χρειάζεται ένα δυνατό ΚΚΕ στη Βουλή, παντού, δύναμη εργατικής –λαϊκής αντίστασης και αντεπίθεσης», προσθέτοντας πως «είναι η σίγουρη εγγύηση στην αβεβαιότητα και ανασφάλεια, για να έχει η εργατική τάξη, ο λαός που να ακουμπήσει».

Σχετικά με την επομένη των εκλογών, ο κ. Σωτηρόπουλος σημείωσε πως «όλοι τους μιλούν για την επόμενη μέρα, καλλιεργώντας ψεύτικες προσδοκίες στο λαό ότι αυτή θα είναι καλύτερη μέρα για το λαό», ενώ σχετικά με την κυνδυνολογία που έχει αναπτυχθεί παρατήρησε πως «τα τρομοκρατικά διλήμματα δεν αφορούν κυρίως το διπολικό καβγά με τον ΣΥΡΙΖΑ.  Η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αμφισβητεί την ΕΕ και το καπιταλιστικό σύστημα. Οι εκβιασμοί και τα διλήμματα, απευθύνονται πάνω απ’ όλα, στο λαό και στόχο έχουν να εξασφαλίσουν τη λαϊκή υποταγή στον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο και τα νέα δεινά που αυτός θα φέρει». Σε άλλο δε σημείο της ομιλίας του υποστήριξε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί εναλλακτική λύση υπέρ του λαού και πως «επιδιώκοντας να είναι το πρώτο κόμμα στις εκλογές, ολοκλήρωσε με γοργούς ρυθμούς την πορεία μετατροπής του σε κόμμα αστικής αντιλαϊκής διαχείρισης».

Συνεχίζοντας την κριτική σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «ο ένας μοιράζει κοινωνικά μερίσματα, ο άλλος υπόσχεται συσσίτια και επιστροφή της 13ης σύνταξης μόνο για τους πιο εξαθλιωμένους συνταξιούχους. Δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με τα ψίχουλα. Κριτήριο της στάσης και της πάλης του λαού πρέπει να είναι οι σύγχρονες ανάγκες του ίδιου και των παιδιών του. Κριτήριο πρέπει να είναι και οι τεράστιες δυνατότητες, που προσφέρουν η τεχνολογία, η επιστήμη, οι αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας, για να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες, αν όλα αυτά μπουν στην υπηρεσία του λαού».

Ο κ. Σωτηρόπουλος απηύθυνε επίσης κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ λέγοντας: «Το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα συμπόρευσης σε κάθε προβληματιζόμενο νέο, εργαζόμενο, συνταξιούχο, σε όποιον και όποια δεν συμβιβάζεται με τη μιζέρια και την ηττοπάθεια. Τους καλεί να ψηφίσουν, να δυναμώσουν το ΚΚΕ παντού. Για να δυναμώσει ο ίδιος ο λαός, να δυναμώσουμε τη λαϊκή αντίσταση και πάλη. Γι’ αυτό ακριβώς ο λαός την επόμενη μέρα χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ για να είναι δίπλα του, να οργανώνει αποτελεσματικά την πάλη του λαού. Κόμμα εργατικής λαϊκής αντιπολίτευσης μέσα στη Βουλή, μέσα στο λαό, κόμμα που δρα με συνέπεια και συνέχεια για την αλλαγή συσχετισμών με στόχο τη συνολική ανατροπή. Κόμμα ελπίδας και προοπτικής. Ισχυρό ΚΚΕ για να μην ξεγελάσουν, να μην εξαπατήσουν και πάλι το λαό».