Χωρίς παλμό η συγκέντρωση του Εργατικού κέντρου

Μικρή η συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού κέντρου Τρικάλων, με τους συμμετέχοντες να διασπώνται στα μισά της πορείας που ακολούθησε, αφού λιγότεροι από τους μισούς πήραν το δρόμο για το νοσοκομείο και οι υπόλοιποι έκαναν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στο πλαίσιο της απεργιακής συγκέντρωσης, στην είσοδο του εργατικού κέντρου, έγινε ομιλία από τον κ. Κόσσυφα, ο οποίος υπογράμμισε ότι με τα νέα κυβερνητικά μέτρα «έχουμε φτάσει στα όρια μας», όπως και ότι «δεν αντέχουμε άλλο». «Mετά και τον υπό ψήφιση προϋπολογισμό νέας φοροεπιδρομής και δραματικών περικοπών, τον οδοστρωτήρα του ασφαλιστικού και των επικείμενων ιδιωτικοποιήσεων, μετά το τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο με τα πιο σκληρά και βάρβαρα μέτρα και έπειτα από έξι (6) χρόνια ανελέητης επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, έχουμε εξαντλήσει τα όρια των αντοχών και ανοχών μας», ανέφερε και συνέχισε λέγοντας: «Η δογματική εμμονή της κυβέρνησης στη «φιλοσοφία» της τιμωρητικής λιτότητας ,της φτώχειας και της εξαθλίωσης με τα τραγικά αποτελέσματα για οικονομία και κοινωνία δεν μπορούν και δεν πρέπει να συνεχιστούν. Η θέση μας και η στάση μας είναι μία και αδιαπραγμάτευτη: ΟΣΟ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΟΣΟ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ».

 

Το ψήφισμα

 

Ακολούθησε και η ανάγνωση του ψηφίσματος που υπογράφουν η Δ.Α.Κ.Ε και γ Α.Σ.Κ.Ε. Εργατικού Κέντρου. Στο ψήφισμα αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι του Νομού Τρικάλων, πραγματοποιήσαμε σήμερα 3 –12 – 2015 συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο, ύστερα από απόφαση της Γ.Σ.Ε.Ε. για κήρυξη 24ωρης ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ενάντια στην δογματική εμμονή της κυβέρνησης στην «φιλοσοφία» της τιμωρητικής λιτότητας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης με τα τραγικά αποτελέσματα για την οικονομία και την κοινωνία.

Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Ο Υ Μ Ε

Τη Διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Τις νέες Φοροδιαφυγές

Τις νέες Μειώσεις Μισθών

Τα Νέα Μνημόνια

Τους Πλειστηριασμούς

Λέμε ΟΧΙ

Να μην περάσει ο οδοστρωτήρας του Ασφαλιστικού

Ο προϋπολογισμός νέων φοροεπιδρομών

Οι ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

Δ Ι Α Δ Η Λ Ω Ν Ο Υ Μ Ε & Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε