Χωρίς λαϊκή αγορά το κέντρο της πόλης κάθε Τετάρτη

Συζητήσεις επί συζητήσεων… Χρόνια τώρα η λαϊκή αποτελεί μείζον θέμα συζήτησης. Μία μέση οδός που συμφωνούν όλες οι πλευρές δεν έχει υπάρξει. Χθες το βράδυ η λαϊκή αγορά αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης για άλλη μία φορά. Εκείνο που αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία είναι η καθημερινή λαϊκή αγορά να λειτουργεί  τις ημέρες Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο επί των οδών 28ης Οκτωβρίου & Αλβανικού Μετώπου, από το ύψος των οδών Πλούτωνος και Γαμβέττα έως την οδό Κολοκοτρώνη, συνολικού μήκους 122,50μ. Οι πάγκοι των πωλητών θα αναπτύσσονται παραπλεύρως των νησίδων, το μέγιστο πλάτος δεν θα ξεπερνά σε καμία περίπτωση τα 1,5 μέτρα. Δηλαδή δεν θα λειτουργεί την Τετάρτη. Σε ό,τι αφορά στη λαϊκή αγορά της Δευτέρας, τη βδομαδιάτικη θα παραμείνει ως έχει. Το κενό μεταξύ των πάγκων και νησίδων θα ανέρχεται στα πενήντα εκατοστά. Ο συνολικός αριθμός των θέσεων σύμφωνα με το επισυναπτόμενο τοπογραφικό διάγραμμα ανέρχεται στις 84

Ωστόσο ούτε οι άμεσα εμπλεκόμενοι με τη λαϊκή πωλητές κ.α. φαίνεται πως έχουν κοινή άποψη επί του θέματος κι αυτό φάνηκε από τις μεταξύ τους διενέξεις στους διαδρόμους του Δημαρχείου, ούτε ο εμπορικός Σύλλογος (ο οποίος είχε υποβάλλει τις προτάσεις του), ούτε η Ομοσπονδία Εμπόρων Θεσσαλίας, οι πρόεδροι των ποίων παρέστησαν στη συνεδρίαση.

Τελικώς το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία. Με τις αναμενόμενες αντιδράσεις από την πλευρά των εμπόρων πέρασε το νέο σχέδιο της Δημοτικής Αρχής των Τρικάλων για τις λαϊκές αγορές.