Χυλοπίτες με λαχανικά & μπεσαμελ με φιλαδέλφεια

Υλικά

1/2 χυλοπίτες

1 πακετάκι μπέικον κομμένο σε τετραγωνάκια

1 σακουλάκι με ανάμικτα λαχανικά

1 πράσο χοντροκομμενο

1/2 πιπεριά σε κύβους

1 πακέτο μανιτάρια χοντροκομμενα

1 κομματάκι βούτυρο για το σοταρισμά των λαχανικών

Υλικά για την μπεσαμελ

4 κουταλιές της σούπας βούτυρο

3 κουταλιές της σούπας αλεύρι

2 1/2 ποτηρια γαλα

1 συσκευασία Φιλαδέλφεια

1 ποτήρι τριμμένο κίτρινο τυρί

3 αβγά

αλατι

Εκτέλεση

Βράζουμε τις χυλοπίτες της σουρώνουμε και τις βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα. Σε ένα τηγάνι βάζουμε πρώτα το μπέικον και μετά όλα τα λαχανικά να σοταριστούν με το βούτυρο και προσθέτουμε αλατι και πιπέρι, Όταν είναι έτοιμα τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα που είναι και οι χυλοπίτες μας!!!! Σε ένα άλλο κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο για την μπεσαμέλ και βάζουμε και το αλεύρι για μερικά λεπτακια στην συνέχεια ρίχνουμε το Φιλαδέλφεια το γάλα και και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα Άποσύρουμε απο την φωτιά και περιμένουμε λιγάκι να πέσει η θερμοκρασία. Ρίχνουμε τ’ αβγά που έχουμε χτυπήσει ελαφρώς και στην συνέχεια το αλατι και το τυρί και είναι έτοιμη και η κρέμα μας!!! Με μια κουτάλα παίρνουμε την μισή ποσότητα από την κρέμα και την ρίχνουμε στην κατσαρόλα που είναι οι χυλοπίτες και τα λαχανικά και τ’ ανακατεύουμε. Σε ένα ταψάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά της κατσαρόλας μας τα στρώνουμε να είναι ομοιόμορφα. Από πάνω βάζουμε την υπόλοιπη μπεσαμέλ! Τα ψήνουμε στους 180 μέχρι να πάρει χρώμα το φαγάκι μας.

Σημ.: Αν θέλετε στο μείγμα με τις χυλοπίτες βάζετε και μια ποσότητα τριμμένο τυρί για εξτρά γεύση.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή  μας  έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/  και στην σελίδαhttps://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).