Χριστούγεννα στο… 22ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων

Ο Χριστός γεννήθηκε μια νύχτα Άγια, μοναδική. Το άστρο της Βηθλεέμ έδειξε το δρόμο για τη φάτνη. Τη λάμψη του… ακολούθησαν οι μαθητές του 22ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων. Εκεί, στη φάτνη, ήταν ο Ιωσήφ και η Μαρία, οι μάγοι και τα ζώα… Κι έστειλαν το μήνυμα της αγάπης σε μία ξεχωριστή γιορτή. Γιορτή χριστουγεννιάτικη για την οποία κόπιασαν όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά άξιζε τον κόπο κι ανταμείφθηκαν με ένα μεγάλο χειροκρότημα.

Της Βιβής Μαργαρίτη

Και μετά, ήρθαν τα καλικαντζαράκια γεμάτα ζωηράδα και πονηριά για να τα κάνουν όλα άνω κάτω. Χαμός και σαματάς… Οι νοικοκυρές δεν μπορούν να πιστέψουν την ακαταστασία που επικρατεί και τα παιδιά αναζητούν μεταξύ τους τον… ένοχο της απερίγραπτης κατάστασης. Μέχρι… μέχρι που καταλαβαίνουν ποιος είναι ο ένοχος. Εκείνα τα μαυροφορεμένα πλασματάκια, με τα μικρά αυτάκια και τις γεμάτες άχνη ζάχαρη μυτούλες.
…Κι άλλαξε κι ο χρόνος. Ο παλιός έφυγε με χιλιάδες αναμνήσεις και ήρθε ο καινούργιος γεμάτος υποσχέσεις…
Τα θεατρικά παρουσίασαν οι μαθητές της Α’ και Β’ τάξης και τα πλαισίωσαν μουσικά οι μαθητές των υπόλοιπων τάξεων με το χορωδιακό κομμάτι.
Μετά την εκδήλωση οι γονείς θαύμασαν τα παιδιά τους για την επιμέλεια με την οποία δούλεψαν όλο το προηγούμενο διάστημα και δημιούργησαν μαζί με τους δασκάλους τους κατασκευές. Ημερολόγια, χριστουγεννιάτικα στολίδια κι άλλα διακοσμητικά εκτέθηκαν σε ένα μπαζάρ με στόχο τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης.
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων από την πλευρά του μοίρασε μελομακάρονα, κουραμπιέδες, γαλατάκια κι άλλα προσφορά τοπικών επιχειρήσεων.