Χορτόπιτα Ανηλιώτικη (βλάχικη)

Υλικά για το φύλλο :

2 ποτήρια κρασιού νερό χλιαρό

1 1/2 ποτήρι  λάδι

1 αυγό

λίγο αλάτι

1 1/2 κιλό αλεύρι για πίτες

Για την γέμιση :

2 κιλά χόρτα διάφορα

λίγο δυόσμο

άνηθο

μαϊντανό

1 χούφτα ρύζι (μαζευει τα υγρα) ή τραχανά

1 ποτήρι του κρασιού λάδι

3 αυγά

λίγο αλάτι (πρώτα βάζουμε το τυρί και αν λείπει συμπληρώνουμε)

2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα και

μπόλικη φέτα

Εκτέλεση:

Σε μία λεκανίτσα ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι,ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε και το ελαιόλαδο και προσθέτοντας σταδιακά και το υπόλοιπο νερό, ξαναζυμώνουμε για 12-15 λεπτά ακόμη μέχρι η ζύμη να γίνει λεία,απαλή και εύπλαστη. Τήν αφήνουμε για 1/2 – 1 ώρα να ξεκουραστεί.

 Απλώνουμε 5 φύλλα (ο αριθμός εξαρταται απο το πόσο χοντρή την θέλουμε) βάζουμε την γέμιση που την εχουμε χειροτρίψη και ανακατέψει όλα τα υλικά μάζι και τοποθετουμε και απο πάνω φύλλα.

Χαράζουμε και ψηνουμε στις αντιστάσεις στους 200 βαθμους για μία ώρα περίπου καλή επιτυχία.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Κατερίνας Καλοφύρη.