Χοιρινό με πατάτες (ένα χειμωνιάτικο φαγητό)

Υλικά

1/2 κρέας χοιρινό για τηγανιά (κομμένο), 1/2 πατάτες κομμένες σε μέτρια κομμάτια, μισή πιπεριά (για γεμιστά) ψιλοκομμένη.

Εκτέλεση

Τσιγαρίζω σε λάδι το κρέας να ροδίσει, προσθέτω τις πατάτες, γυρίζω μερικές φορές και σβήνω με μισό ποτηράκι άσπρο κρασί, αλατοπιπερώνω και προσθέτω λίγο σκόρδο ψιλοκομμένο ή σε σκόνη . Όταν εξατμιστεί το κρασί και μείνει με το λάδι του προσθέτω το χυμό από ένα λεμόνι και τις λεμονόκουπες, ρίχνω κι ένα ποτήρι νερό κι αφήνω να βράσει σε χαμηλή φωτιά. Αν χρειαστεί προσθέτω λίγο ακόμα νερό και πριν το τέλος ρίχνω την πιπεριά, λίγο θυμάρι ή ρίγανη και μια κουταλιά μουστάρδα. Θέλω καλοβρασμένες τις πατάτες και μελωμένο το ζουμί τους.