Χλιδάτη τυρόπιτα

Υλικά :

6 φύλλα καρρέ χωριάτικα

500 γρ. ΜΑΣΤΕΛΟ κατσικίσιο χοντροτρ/νο

250 γρ. Χαλούμι χοντροτρ/νο

300 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

200 γρ κρέμα γάλακτος 35%

200 γρ. κεφίρ

4 μεγάλα αυγά

1 φλ. καφέ λαδάκι

1 κ.σ γεμάτη μαλακωμένο βούτυρο

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. μοσχοκάρυδο

1 κ.γ. πιπέρι

2 κ.σ. σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Α. Αλείφουμε το ταψί με το βούτυρο.

Β. Ανακατεύουμε το ΜΑΣΤΕΛΟ με το χαλούμι Στρώνουμε το φύλλο βάσης, αλείφουμε λαδάκι, πασπαλίζουμε το 1/3 της παρμεζάνας, καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο και σκορπίζουμε επάνω το 1/3 των τυριών.

Γ. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία φύλλα-λάδωμα- παρμεζάνα- τυριά, σκεπάζουμε με τα 2 τελευταία φύλλα, διπλώνουμε τα περσευούμενα σε “κοτσιδάκι” και χαράζουμε την πίτα σε 16 κομμάτια. .

Δ. Χτυπάμε αυγά-κρέμα-κεφίρ μαζί με τα καρυκεύματα, περιχύνουμε την πίτα, την αφήνουμε λίγο να ρουφήξει τα υγρά, πασπαλίζουμε το σουσάμι και ψήνουμε.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε ο φίλος μας Γιώργος Κέφαλος (Φευ-γάτος Μαγειρας).