Χινκαλι Γεωργιάνικο

Υλικά :

3 κούπες αλεύρι

1 κούπα νερό

500 γρ. χοιρινο κύμα

2 κρεμμύδια μεσαία

1 αυγό

1 ματσάκι κόλιανδρο

4 σκελίδες σκόρδο

αλάτι και

πιπέρι

Εκτέλεση  :
Παίρνουμε μια λεκάνη και μέσα στην λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι, δημιουργούμε μια κορυφή στη οποία φτιάχνουμε μια τρύπα και μέσα σε αυτήν την τρύπα σπάμε το αυγό επίσης προσθέτουμε αλάτι και μετά νερό σταδιακά και ζυμώνουμε την ζύμη.  Αφού τελειώσουμε το ζύμωμα σκεπάζουμε την ζύμη με μια πετσέτα να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. >>> Βάζουμε τον κύμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το σκόρδο , ψιλοκομμένο , μαϊντανό και αλάτι πιπέρι .ανακατεύουμε καλα και προσθέτουμε νερό τόσο οσο ο κιμάς μπορεί να απορροφήσει, ( όταν βάλουμε μέσα το κουτάλι όρθιο και δεν στέκεται καλα πέφτει τότε είναι έτοιμο ).  Ανοίγουμε φύλο και κόβουμε κομμάτια της ζύμης με ποτήρι και ανοίγουμε το κάθε κομμάτι με πλαστή κύκλακι, και βάζουμε στην μέση 1 κουτάλια της σούπας κιμά περίπου μαζεύουμε τη ζύμη φτιάχνοντας κόμπο στην κορυφή έτσι ώστε γύρω γύρω να δημιουργηθούνε πτυχώσεις (σαν πουγκί)οι πτυχώσεις πρέπει να είναι τουλάχιστον 15 ανα χινκκαλι, είναι σημαντικό μεταξύ κιμά και της ζύμης να υπάρχει επαρκής χώρος για το σχηματισμό του ζωμού γι’αυτο μην πλάθετε σφηχτα. Βαζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα νερό αλατισμένο, και αφήνουμε να βράσει μολις βράσει το νερό πιάνουμε από τις ουρές τα χινκκαλι απαλά και τα βάζουμε στην κατσαρόλα,μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να βγούνε στην επιφάνεια τα χινκκαλι, (Προσοχή δεν πρέπει να βράσουνε πολύ τα χινκαλι και όχι πολλά μαζί). Όταν είναι έτοιμα ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και καλή όρεξη.
Και καλη επιτυχία .
Την συνταγή μας έδωσε η φίλη μας Inga Ingoulia.