TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Χινκαλι Γεωργιάνικο

Οκτ 5, 2015
in Μαγειρική
Χινκαλι Γεωργιάνικο
Share on FacebookShare on Twitter

Υλικά :

3 κούπες αλεύρι

1 κούπα νερό

500 γρ. χοιρινο κύμα

2 κρεμμύδια μεσαία

1 αυγό

1 ματσάκι κόλιανδρο

4 σκελίδες σκόρδο

αλάτι και

πιπέρι

Εκτέλεση  :
Παίρνουμε μια λεκάνη και μέσα στην λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι, δημιουργούμε μια κορυφή στη οποία φτιάχνουμε μια τρύπα και μέσα σε αυτήν την τρύπα σπάμε το αυγό επίσης προσθέτουμε αλάτι και μετά νερό σταδιακά και ζυμώνουμε την ζύμη.  Αφού τελειώσουμε το ζύμωμα σκεπάζουμε την ζύμη με μια πετσέτα να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. >>> Βάζουμε τον κύμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το σκόρδο , ψιλοκομμένο , μαϊντανό και αλάτι πιπέρι .ανακατεύουμε καλα και προσθέτουμε νερό τόσο οσο ο κιμάς μπορεί να απορροφήσει, ( όταν βάλουμε μέσα το κουτάλι όρθιο και δεν στέκεται καλα πέφτει τότε είναι έτοιμο ).  Ανοίγουμε φύλο και κόβουμε κομμάτια της ζύμης με ποτήρι και ανοίγουμε το κάθε κομμάτι με πλαστή κύκλακι, και βάζουμε στην μέση 1 κουτάλια της σούπας κιμά περίπου μαζεύουμε τη ζύμη φτιάχνοντας κόμπο στην κορυφή έτσι ώστε γύρω γύρω να δημιουργηθούνε πτυχώσεις (σαν πουγκί)οι πτυχώσεις πρέπει να είναι τουλάχιστον 15 ανα χινκκαλι, είναι σημαντικό μεταξύ κιμά και της ζύμης να υπάρχει επαρκής χώρος για το σχηματισμό του ζωμού γι’αυτο μην πλάθετε σφηχτα. Βαζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα νερό αλατισμένο, και αφήνουμε να βράσει μολις βράσει το νερό πιάνουμε από τις ουρές τα χινκκαλι απαλά και τα βάζουμε στην κατσαρόλα,μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να βγούνε στην επιφάνεια τα χινκκαλι, (Προσοχή δεν πρέπει να βράσουνε πολύ τα χινκαλι και όχι πολλά μαζί). Όταν είναι έτοιμα ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και καλή όρεξη.
Και καλη επιτυχία .
Την συνταγή μας έδωσε η φίλη μας Inga Ingoulia.
Share5TweetShare
Goodys

Related Posts

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας
Μαγειρική

Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας

Απρ 22, 2025
Λάπατα με αρνί
Μαγειρική

Λάπατα με αρνί

Απρ 21, 2025
Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;
Μαγειρική

Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;

Απρ 21, 2025
Next Post
Κόκορας κρασάτος

Κόκορας κρασάτος

Με συννεφιά και τοπικές βροχές ο καιρός της Δευτέρας

Με συννεφιά και τοπικές βροχές ο καιρός της Δευτέρας

Θερίζουν τα τροχαία στην ορεινή Ξάνθη (vid)

Θερίζουν τα τροχαία στην ορεινή Ξάνθη (vid)

Comments 1

  1. Παράθεμα: χινκάλι Γεωργιάνικο (Συνταγή)

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd