Χιλιάδες καπάκια και μπουκάλια συγκεντρώθηκαν στα Τρίκαλα για τη στήριξη ατόμων με αναπηρία

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των Τρικαλινών στο κάλεσμα του συλλόγου ΑΜΕΑ «ΑΡΩΓΗ» για τη συγκέντρωση καπακιών και μπουκαλιών με στόχο την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων και την παροχή βοήθειας για ανθρώπους που τη χρειάζονται.Δεκάδες Τρικαλινοί προσήλθαν στη πλατεία του ΟΤΕ  για να προσφέρουν κι εκείνοι το υλικό που είχαν συγκεντρώσει όλο το προηγούμενο διάστημα. Εκατοντάδες καπάκια και μπουκάλια προσφέρθηκαν στο σύλλογο, ως μ ία μικρή βοήθεια κι ένδειξη αλληλεγγύης στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ κι αρκετούς μήνες.

Εκείνο που διευκρινίζει η Β’ Γραμματέας  Ευαγγελία Βλάχου είναι «ότι συγκεντρώνουμε τα καπάκια από όλα τα αναψυκτικά , τα γάλατα και τα νερά, όπως και τα πλαστικά μπουκάλια. Το καλύτερο είναι να χωρίζονται αυτά, γιατί άλλη αξία έχει το καπάκι κι άλλη το μπουκάλι. Απαιτούνται 3 τόνοι για ένα αναπηρικό καροτσάκι. Μιλάμε για ένα πολύ μεγάλο όγκο για αυτό και θέλουμε τη βοήθεια όλων».

Για όποιον ενδιαφέρεται το  γραφείο της Αρωγής βρίσκεται επί της Μπότσαρη 2 και το κοινό μπορεί να φέρνει καπάκια και μπουκάλια εκεί.

Πληροφορίες μπορεί κάποιος να πάρει από την πρόεδρο του Συλλόγου κ. Ελένη Καϊμά στα τηλέφωνα: 6983151903-6983643301.

Στήριξη από τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας Γιώργο Τσίγκα

Στην σημαντική πρωτοβουλία που έχει ξεκινήσει εδώ και μερικούς μήνες ο ΣύλλογοςΑμΕΑ «Αρωγή» Ν. Τρικάλων, προκειμένου να συγκεντρωθούν  όσο το δυνατόν περισσότερα πλαστικά καπάκια ώστε να βοηθηθούν τα άτομα που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα συνεισφέρει ενεργά και η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.

Στην σημερινή εκδήλωση του Τρικαλινού Συλλόγου Στήριξης Ατόμων με Αναπηρία «Αρωγή» που κατάφερε να μαζέψει χιλιάδες καπάκια παραβρέθηκε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Γιώργος Τσίγκας,ο οποίος αφού  συνεχάρη την Πρόεδρο του Συλλόγου Ελένη Καϊμά καθώς και τα Μέλη του Συλλόγου άλλα και τους εθελοντές Κωνσταντίνο Πλευρά και Παναγιώτα Τεκιστιφμά δήλωσε ότι «η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων στηρίζει την συλλογή πλαστικών καπακιών δείχνοντας εμπράκτως  την αλληλεγγύη μας στα άτομα με κινητικά προβλήματα».