Χανόπουλο: Το γραφικό χωριό της Άρτας με τα διάσημα ιαματικά λουτρά

Στην πλαγιά του λόφου Γκελμπερίνι, στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας είναι χτισμένο το χωριό Χανόπουλο.

Πρόκειται για ένα μικρό παραδοσιακό χωριό που τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και πιο αγαπητό από τους επισκέπτες της περιοχής, λόγω των ιαματικών λουτρών που υπάρχουν εκεί.

Τα σπίτια του είναι χτισμένα με βάση την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της περιοχής, με πέτρα και ακόμη και τα πιο παλιά είναι καλοδιατηρημένα.

Όπως είπαμε και νωρίτερα εκεί υπάρχει ανακαινισμένος χώρος ιαματικών λουτρών, με για όσους έχουν προβλήματα των αρθρώσεων και των οστών, ρευματισμούς, παθήσεις του νευρικού και του κινητικού συστήματος. Ακόμα κι αν δεν έχετε κάποια πάθηση, ένα μπάνιο εκεί θα σας προσφέρει απόλυτη ηρεμία και χαλάρωση.

Ο ιδιαίτερα δραστήριος πολιτιστικός σύλλογος του χωριού κάνει συνεχώς πολιτιστικές εκδηλώσεις και πανηγύρια με πιο γνωστές αυτές των αποκρεών.

Έχει ενδιαφέρον: Στο χωριό και συγκεκριμένα στη θέση Καστρί υπάρχουν απομεινάρια από κάστρο των ελληνιστικών χρόνων.

Τι να δοκιμάσουμε: Σε όλα τα χωριά της Άρτα θα βρείτε εξαιρετικό τσίπουρο, καρύδια, τσάι του βουνού και φυσικά εκλεκτά κρεατικά και τυριά.

πηγή : http://www.mariailiaki.gr/16521-%CF%87%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF-%CF%84%CE%BF-%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%B9%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%BC/