Χαλβάς Σιμιγδαλένιος

Υλικά
2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
1 φλιτζάνι λάδι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
4 φλιτζάνια νερό
Λίγη κανέλα
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βάζετε το λάδι και το αφήνετε λίγο να ζεσταθεί. Ρίχνετε το σιμιγδάλι και αρχίζετε να το ανακατεύετε γρήγορα. Όσο πιο πολύ ζεσταίνεται η κατσαρόλα, τόσο πιο γρήγορα θα πρέπει να ανακατεύετε ώστε να μην σας μαυρίσει πολύ το σιμιγδάλι. Όταν πάρει ένα αρκετά σκούρο χρώμα, το βγάζετε από τη φωτιά. Στο μεταξύ σε μία άλλη κατσαρόλα βάζετε το νερό με τη ζάχαρη και μέσα ρίχνετε ένα ξυλαράκι κανέλας. Το αφήνετε να βράσει ενώ το ανακατεύετε συχνά. Όταν είναι έτοιμο το σιρόπι, βάζετε ξανά την κατσαρόλα με το σιμιγδάλι στη φωτιά και όταν ζεσταθεί αρκετά, αρχίζετε και ρίχνετε σιγά σιγά το σιρόπι. Προσοχή γιατί μπορεί να πεταχτεί το σιμιγδάλι και να σας κάψει. Όταν ρίξετε προσεκτικά όλο το σιρόπι, ανακατεύετε ώστε να ‘δέσει’ το γλυκό, κοινώς να ‘πιει’ το σιμιγδάλι όλο το νερό με τη ζάχαρη. Όταν διαπιστώσετε πως το μείγμα ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας, ο χαλβάς σας είναι έτοιμος για να τον σερβίρετε. Βάλτε τον σε μία φόρμα, πατήστε τον καλά για να είναι ομοιόμορφος μέσα στη φόρμα και ύστερα γυρίστε ανάποδα σε ένα πιάτο. Καλή σας απόλαυση…
Συμβουλή:
Μπορεί να γίνει και με πιο ευκολο τρόπο τον οποίο βρήκε η φίλη μου Ελένη Κονδύλη και είναι ο εξής :  απλά όταν πάρει χρώμα το σιμιγδάλι ρίχνεις μέσα και τη ζάχαρη και το νερό κι ανακατεύεις συνέχεια. Μέχρι να δεις ότι έδεσαν και αρχίζει να πήζει !!! Όταν δεις ότι έπηξε αρκετά καλά τότε σβήνεις τη φωτιά και το αφήνεις λίγο για 5 λεπτά με καπάκι από πάνω την κατσαρόλα και στο τέλος το στρώνεις στο πυρεξάκι.

ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ