Χαλβάς με γλυκό κουταλιού και γκανάζ σοκολάτας

Υλικά :

500 γρ. σιμιγδάλι χοντρό

3 κ.σ. βούτυρο lourpak

1/2 ποτήρι του νερού σπορέλαιο

1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι

4 ποτήρια νερό περίπου 1 λίτρο

3 ποτήρια ζάχαρη

720 γρ. περίπου

2 κ.σ. μέλι

2 ξυλάκια κανέλα

150 γρ. χωρίς το σιρόπι γλυκό κουταλιού κομμένο σε κυβάκια

150 γρ. κουβερτούρα

150 γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση :

Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε την ζάχαρη την κανέλα και το νερό. Αφήνουμε χωρίς ανακάτεμα να βράση και να λιώσει η ζάχαρη και την βγάζουμε από την φωτιά και μόλις πέσει η θερμοκρασία ρίχνουμε και το μέλι. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο το σπορέλαιο να ζεσταθεί. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να σκουρύνει λιγάκι το σιμιγδάλι. Προσθέτουμε με μια κουτάλα το σιρόπι με προσοχή να μην πεταχτεί και καούμε. Χαμηλώνουμε την φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να απορροφηθεί το σιρόπι. Βγάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού και τα κυβάκια από το γλυκό κουταλιού. Εγώ έβαλα περγαμόντο μπορείτε να βάλετε συκαλάκι, πορτοκάλι, μήλο ή ότι άλλο φρούτο έχετε σε γλυκό κουταλιού. Σκεπάζετε με μια καθαρή πετσέτα και αφήνετε για μισή ωρίτσα. Μετά την μισή ωρίτσα βάζετε σε φόρμα και αφήνετε να κρυώσει ο χαλβάς μας. Όταν έχει κρυώσει ο χαλβάς μας βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά την κουβερτούρα μαζί με την κρέμα γαλακτος περιχύνετε τον χαλβά και απολαύστε.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/  και στην σελίδαhttps://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).