Φωτίζεται η Κεντρική Γέφυρα

Εργασίες φωτισμού ξεκίνησαν σήμερα στην Κεντρική Γέφυρα των Τρικάλων. Οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό έχουν συζητηθεί πολύ. Κάποιοι είναι υποστηρικτές της νέας εικόνας της Κεντρικής Γέφυρας και κάποιοι άλλοι είναι πολέμιοι της όλης παρέμβασης. Αναμένουμε να δούμε αυτή τη φορά τί θα ακολουθήσει. Πάντως ο φωτισμός αναμένεται να προσδώσει ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Σήμερα τοποθετήθηκαν οι σκαλωσιές και οι εργασίες θα ξεκινήσουν ουσιαστικά αύριο.

Η γέφυρα

Περισσότερα από 128 χρόνια αριθμεί η ιστορία της Κεντρικής Γέφυρας της πόλης των Τρικάλων.  Η κεντρική πεζογέφυρα αποτελεί εδώ και δεκαετίες ιστορικό μνημείο, κόσμημα καθώς η γαλλική πινελιά είναι εμφανής στα μεταλλικά σημεία της και σημείο αναφοράς για τους κατοίκους των Τρικάλων, αφού αποτελεί το κεντρικότερο από τα κεντρικά σημεία της πόλης μας.

Πρόκειται για μια γέφυρα που έχει συνδεθεί με ολόκληρη την ιστορία των Τρικάλων, από την ένταξη της πόλης στο ελληνικό κράτος, μέχρι σήμερα, ενώ παραμένει προς διερεύνηση ο ακριβής χρόνος κατασκευής της.