Φωλιές μπιφτεκιών


Υλικά
700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
6 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο σε γάλα
1 μεγάλο χοντροκομμένο κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 αυγό
1 σφηνάκι κρασί ή ούζο
1 κ.γ. θυμάρι
1 κ.γ. κύμινο
μια χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
1 κούπα τριμμένη φρυγανιά
1 φακελάκι έτοιμο πουρέ maggi

Εκτέλεση:
Μουσκεύουμε το ψωμί με ένα ποτήρι γάλα και το στύβουμε.  Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί.Τα ζυμώνουμε πολύ καλά και τα βάζουμε   στο ψυγείο για μια ώρα.  Λαδώνουμε ένα ταψάκι και πλάθουμε μπιφτέκια σε μέγεθος χάμπουργκερ.  Με ένα σφηνάκι πατάμε το κέντρο να κάνει μια λακούβα
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αέρα μέχρι να κοντεύουν να είναι έτοιμα.  Βάζουμε τον πουρέ σε ένα κορνέ και γεμίζουμε τις λακουβίτσες που είχαμε κάνει στα μπιφτέκια.  Τα βάζουμε για ακόμα 5 λεπτά στον φούρνο και είναι έτοιμα.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Μπορεί να συνοδευτεί με μανιτάρια αλα κρεμ και τον υπόλοιπο πουρέ….Ακολουθεί η συνταγή για τα μανιτάρια αλα κρεμ…

 

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΑΛΑ ΚΡΕΜ

Υλικά

1/2 κιλό μανιτάρια φρέσκα ή μια κονσέρβα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. βούτυρο
500 γρ. κρέμα γάλακτος
1 σφηνάκι κονιάκ ή ένα ποτηράκι του κρασιού κρασί
αλατι ,πιπέρι
1 κ.γ . κορν φλάουρ με 4 κ.σ. νεράκι

Εκτέλεση:
Βάζουμε στο τηγάνι το βούτυρο με το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε.  Μετά από λίγο προσθέτουμε και τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους και να μαλακώσουν.  Όταν είναι έτοιμα σβήνουμε με το κονιάκ, που αν δεν σας αρέσει μπορείτε να ρίξετε κρασάκι.  Τ’ αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνετε την κρεμά γάλακτος και το αλατοπίπερο να πάρουν μερικές βράσεις και αν δεν σας δένει η κρέμα τότε βάζετε σε ένα ποτηράκι 4-5 κουταλιές νερό και μια κουταλιά του γλυκού κορν φλάουρ και το ρίχνετε στην κρέμα σας, αμέσως θα είναι έτοιμη για να συνοδεύσει τις νοστιμιές σας….

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/  και στην σελίδαhttps://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).