Φυσάει… πέρα από τη γέφυρα στα Τρίκαλα

Δύο υπέροχα βιβλία παρουσιάστηκαν την περασμένη Τρίτη στα Τρίκαλα. Δύο γυναίκες συγγραφείς (η μία με καταγωγή από το Ρίζωμα Τρικάλων) με δυνατή πένα, δύο βιβλία ξεχωριστά από έναν εκδοτικό οίκο που κάνει τα πρώτα του μεν, δυναμικά δε βήματα στο χώρο προσφέροντας στο αναγνωστικό κοινό συγγραφικά αριστουργήματα…

Οι εκδόσεις Πνοή παρουσίασαν τη συγγραφέα Κάκια Ξύδη στο βιβλίο της «Φυσάει» και την Έλενα Σαλιγκάρα στο βιβλίο της «Πέρα από τη γέφυρα»  στο Art café Σουίτα.

Για τα βιβλία μίλησαν και διάβασαν αποσπάσματα  η αντιδήμαρχος  Ντίνα  Δήμα, η Κατερίνα Ευαγγέλου-Κίσσα, συγγραφέας, Δημιουργός & Διευθύντρια της Λογοτεχνικής Ιστοσελίδας «Λόγω Γραφής» και η Αφροδίτη Μανουσάκη, συγγραφέας.

Την εκδήλωση, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους δεκάδες Τρικαλινοί, πλαισίωσε μουσικά ο Παναγιώτης Μαγκλάρας.

Οι εκδόσεις «Πνοή» είναι ένας νέος εκδοτικός οίκος που σκύβει με αγάπη πάνω από το κάθε βιβλίο, κάνοντάς το μοναδικό, τιμώντας τον συγγραφέα και το έργο του.

Η Κάκια Ξύδη

Το «Φυσάει» είναι μια σειρά από αυτοτελή διηγήματα που έχουν μια κοινή συνιστώσα. Μια ιστορία σπονδυλωτή που διαδραματίζεται και εξελίσσεται, εμπλουτισμένη με τα ανάλογα για κάθε περίπτωση ποιήματα. Ένα βιβλίο που υπερτερεί το συναίσθημα. Ένας μεγεθυντικός φακός μικρών και ασήμαντων στιγμών που έχουν μείνει ανεξίτηλα χαραγμένες στη μνήμη μας και αποτελούν ένα μικρό κομματάκι του παζλ που ολοκληρώνεται στην τελευταία σελίδα του.

Η Έλενα Σαλιγκάρα

Το «Πέρα από τη γέφυρα» είναι η πρώτη συγγραφική δουλειά της εκ Τρικάλων καταγόμενης  Έλενας Σαλιγκάρα. Μια ιστορία γεμάτη διλήμματα για τον έρωτα, τη φιλία, τη διαφορετικότητα, τη θέληση για ζωή. Η υπόθεση έχει κάπως έτσι:

Η Χριστιάνα είναι μια νέα και φιλόδοξη φωτογράφος. Η ζωή της αλλάζει όταν γνωρίζει τον Ηλία και τον Σταύρο. Οι δύο άνδρες, φίλοι από τα παιδικά τους χρόνια, γοητεύονται από την αυθεντικότητά της. Ο Ηλίας την πολιορκεί σθεναρά μέχρι που καταφέρνει να την κερδίσει, ενώ ο Σταύρος πνίγει όσα συναισθήματα γέννησε η γνωριμία του μαζί της. Μια σειρά από απροσδόκητα γεγονότα κλονίζει τις ισορροπίες και όσα θεωρούν δεδομένα. Οι ήρωες αποζητούν τη λύτρωση πέρα από τη γέφυρα. Μια γέφυρα που συνδέει το παρελθόν με το μέλλον.