Φλόγα… ελπίδας στα Τρίκαλα

Εδώ και λίγο καιρό ο Σύλλογος γονέων παιδιών με Νεοπλασματικές ασθένειες ΦΛΟΓΑ ο οποίος εκπροσωπεί χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα με γραφεία στις μεγαλύτερες πόλεις, έχει αποκτήσει γραφεία στα Τρίκαλα. Τα γραφεία στήθηκαν μέσα από την προσπάθεια δυο μητέρων οι οποίες έχασαν τα παιδιά τους από καρκίνο. Η Θάλεια Κατσάκη και η Λίτσα Γκρόπα είναι δυο μητέρες που προσπαθούν να μετατρέψουν τον δικό τους πόνο σε ελπίδα για παιδιά που νοσούν από καρκίνο και τους γονείς τους. Έχοντας βιώσει όλα τα στάδια της ασθένειας στα δικά τους παιδιά, από τα συμπτώματα, τη διάγνωση, τη θεραπεία μέχρι και την απώλεια, αποφάσισαν ότι πρέπει να σταθούν στο πλευρό των παιδιών που νοσούν και των γονιών τους και να βοηθήσουνε στο βαθμό που μπορούν.
Το γραφείο της Φλόγας στα Τρίκαλα στεγάζεται στην πλατεία ΟΤΕ (πρώην Εφορία), στον 1ο όροφο, σε χώρο που παραχώρησε η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, ενώ βοήθησαν πολλοί εθελοντές και επιχειρήσεις που πρόσφεραν εθελοντική εργασία, όσο και τον απαιτούμενο εξοπλισμό.

Όταν ο πόνος μετατρέπεται σε ελπίδα…

Στόχος είναι η με κάθε τρόπο βοήθεια και προσφορά προς την Φλόγα, ενώ διαδραματίζει μεσολαβητικό ρόλο ανάμεσα στα παιδιά και στους γονείς τους. Παράλληλα, υπάρχει συνεργασία με το ΚΥΤΤΑΡΟ Σύλλογος παιδιών εφήβων που είχανε νοσήσει στο παρελθόν, αποθεραπεύτηκαν και δημιούργησαν τον δικό τους Σύλλογο για τις δικές τους ανάγκες.
Η Φλόγα βοηθάει σημαντικά σε κάθε επίπεδο, λένε οι δυο μητέρες, οι οποίες έχουν ακόμα νωπά τα βιώματα και τα όσα έζησαν με τα παιδιά τους …. “Είδα παιδιά να παλεύουνε με δύναμη ψυχής παρόλο το μικρό της ηλικίας τους και είναι ήρωες για εμάς τους γονείς γιατί παίρνουμε από την δύναμη τους δύναμη, από το κουράγιο τους κουράγιο για να αντεπεξέλθουμε μέχρι το τέλος της αποθεραπείας τους”, λέει η Θάλεια που έχασε τον Χρηστό 7 χρόνων μετά από 19 μήνες μάχη με την Λευχαιμία… Είναι περήφανη, λέει, που υπήρξε μητέρα ενός τέτοιου παιδιού γιατί μέσα απ’ αυτήν την ιστορία ο ίδιος της ο γιος της έμαθε πόση δύναμη και πόση καλοσύνη μπορεί να κρύβει ένας άνθρωπος και ποσό μπορεί μια τέτοια περιπέτεια να αλλάξει έναν άνθρωπο. “Θέλουμε να βοηθήσουμε,νιώθουμε ότι το οφείλουμε σ’ αυτά τα παιδιά” αναφέρει.
Η Λίτσα έχασε την κόρη της 3 ετών. Η απάντηση στο ερώτημα “πόσο δύσκολο είναι να παλεύεις με αυτήν την ασθένεια σε μια τέτοια ηλικία” είναι περιττή… “ΠΟΛΥ” απαντά με έμφαση.
Εκείνο που τονίζουν και οι δυο είναι η δύναμη που έχουνε τα παιδιά που νοσούν και η γενναιότητα με την όποια αντιμετωπίζουν την ασθένεια. Αυτές οι δυο γυναίκες, είχαν τις δικές τους απώλειες, πάλεψαν με τα δικά του ΔΑΙΜΟΝΙΑ και αντί να το βάλουνε κάτω,ορθώσαν το ανάστημα τους και αποφάσισαν ότι πρέπει να βοηθήσουν. Έτσι, το γραφείο της Φλόγας φιλοδοξούν να αποτελέσει αποκούμπι, για εκείνους που έχουν ανάγκη, ανάγκη από υποστήριξη, ανάγκη από ενημέρωση, ανάγκη από πολλά άλλα που παρέχει η Φλόγα.
“Θέλουμε να βοηθήσουμε τον ξενώνα που φιλοξενεί γονείς από επαρχία και την συντήρηση του, αλλά και γονείς με οικονομικά προβλήματα. Γιατί περνώντας έναν τέτοιον αγώνα αναγκάζεσαι να χάσεις τα πάντα βοηθώντας το παιδί σου, στηρίζοντας το, στο να είναι δίπλα του. Η Φλόγα βοηθάει τους οικονομικά ασθενέστερους !!!” αναφέρουν.

Δημιουργίες κατασκευασμένες με πολύ αγάπη από τα μέλη της Φλόγας στα Τρίκαλα

Συγκέντρωση χρημάτων

Ένας από τους στόχους του Γραφείου της Φλόγας στα Τρίκαλα είναι η συγκέντρωση χρημάτων. Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις με τη στήριξη φορέων και φίλων του συλλόγου, ενώ τα έσοδα διατίθενται για τους ευαγείς σκοπούς του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες ΦΛΟΓΑ.
Κάποιος μπορεί να ενισχύσει το Σύλλογο αγοράζοντας διάφορα προϊόντα μπομπονιέρες, ημερολόγια, λαμπάδες το Πάσχα κ.α. Κάθε αγορά ή δωρεά γίνεται με τα νόμιμα παραστατικά κι έχει φοροαπαλλαγή.
Επικοινωνία με το γραφείο της Φλόγας στα Τρίκαλα στα τηλ. 6986623025 Λίτσα Γκρόπα και 6989602009 Θάλεια Κατσακη.