Φιλετάκια κοτόπουλο με κάρυ

Φιλετάκια κοτόπουλο με κάρυ …

Υλικά :
8 μπουτάκια φιλέτο
2 πιπεριές με χρώμα σε μεγάλα κομματάκια
1 κεσεδάκι φρέσκα μανιτάρια
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μικρή κρέμα γάλακτος
6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. κάρυ
1 ποτηράκι κρασί αλατοπίπερο
Υλικά για πιλάφι (με κρεμμύδι και μπαχάρι):
1 ποτήρι ρύζι
2 1/2 ποτήρια βραστό νερό
1/4 κ.γ. μπαχάρι αλάτι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. βούτυρο ή φυτικά έλαια Άριστον
Εκτέλεση:
Πλένουμε και στραγγίζουμε τα φιλαράκια μας. Χοντροκόβουμε τις πιπεριές και τα μανιτάρι. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φιλετάκια. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σβήνουμε με το κρασί. Όταν έχει μαραθεί το κρεμμύδι βάζουμε τα μανιτάρια τις πιπεριές και συνεχίζουμε βάζοντας το αλατοπίπερο και το κάρυ. Σοτάρουμε μέχρι να αρχίσουν τα μανιτάρια να βγάζουν τα υγρά τους. Συμπληρώνουμε και λίγο νεράκι και σκεπάζουμε σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσουν. Λιγάκι πριν να μας τελειώσουν τα υγρά ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά ακόμα. Σερβίρετε με ένα πιλαφάκι με κρεμμύδι και μπαχάρι.
Εκτέλεση για πιλάφι :
Βάζουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα. Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε να μελώσει όχι να καεί. προσθέτουμε και το ρύζι και συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το σοτάρισμα. Προσθέτουμε το βρασμένο νερό το αλάτι και το μπαχάρι χαμηλώνουμε λιγάκι την φωτιά να σιγοβράζει το ρυζάκι μας. Όταν έχουν φύγει τα περισσότερα υγρά σβήνουμε την φωτιά μας. Σκεπάσουμε με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει το ρυζάκι μας.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/  και στην σελίδαhttps://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).