Φιλέτο Royal της Έφης

Φιλέτο Roayal

Φιλέτο RoayalΦιλέτο RoayalΦιλέτο Roayal

ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΓΕΥΜΑ
Από την Έφη Μπαξεβάνη


ΥΛΙΚΑ για 2 μερίδες :
500 γρ. χοιρινό φιλέτο (το κομμάτι κρέατος που παίρνουμε για να φτιάξουμε σνίτσελ)
4 φέτες γκούντα
6 φέτες σαλάμι αέρος
κρέμα με βασιλικό-μαϊντανό-φέτα-ελιά
4 πιπεριές Φλωρίνης ψητές
ελαιόλαδο
πιπέρι
λίγο αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε ίση ποσότητα φύλλων μαϊντανού και βασιλικού, φέτα και 2-3 ελιές χωρίς κουκούτσια. Τα χτυπάμε στο μούλτι με μια κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε όση φέτα χρειαστεί ώστε να έχουμε κρεμώδη υφή.
Ανοίγουμε το φιλέτα με ένα γουδοχέρι και απλώνουμε μέσα την κρέμα που φτιάξαμε προηγουμένως.Μια δεύτερη στρώση θα γίνει με τις πιπεριές και τέλος θα μπει το σαλάμι και το τυρί.
Τυλίγουμε σε ρολό ξεκινώντας από την πιο πλατιά πλευρά του φιλέτου και κλείνοντας με την πιο λεπτή.Τοποθετούμε τα ρολά σε γάστρα,αλατίζουμε εξωτερικά,ραντίζουμε με ελαιόλαδο και προσθέτουμε νερό μέχρι τη μέση των ρολών.
Κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε στον αέρα στη δυνατότερη θερμοκρασία του φούρνου μας.
Σερβίροντε ιδανικά με πατάτες ψημένες στη γάστρα μαζί με το κρέας.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η Έφη Μπαξεβάνη.