Φασόλια χάντρες

Υλικά:
500γρ χάντρες
2 κρεμμύδια μεγάλα τριμμένα
2σκελίδες σκόρδο
Πιπεριές πολύχρωμες πολτοποιημένες
200γρ. πουμαρό,
1 κουταλιά της σούπας πελτέ,
1 ποτήρι κρασιού ελαιαδο,
1 σφηνάκι κρασι,
1 πρέζα ζάχαρη,
αλάτι
πιπέρι,
1 ξύλο κανέλας

 Εκτέλεση :
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκορδάκι και τις πιπεριτσες μας, να είναι όλα ψιλοκομμένα. Έπειτα ρίχνουμε τις χάντρες μας και ανακατεύουμε, σβήνουμε με το κρασάκι και μόλις εξατμιστεί τότε ρίχνουμε το χυμό τομάτας, τον πελτέ, λίγη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε λίγο νεράκι τόσο ώστε να σκεπαστούν οι χάντρες .  Ρίχνουμε και το ξύλο κανέλας και αφήνουμε να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά για 45λεπτα μέχρι να μαλακώσουν και να δέσει η σαλτσούλα Μόλις είναι έτοιμο το φαγάκι μας σερβίρουμε με μπόλικη τριμμένη φετουλα και χωριάτικη σαλατουλα.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Effie Blond.