TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Φανουρόπιτα με γλυκό κουταλιού σταφύλι

Νοέ 20, 2016
in Μαγειρική
Φανουρόπιτα με γλυκό κουταλιού σταφύλι
Share on FacebookShare on Twitter

ΥΛΙΚΑ:

31/2 φλυτζανια αλευρι για ολες τις χρησεις

1 και 1/4 του φλυτζανιου ζαχαρη

3/4 του φλυτζανιου λαδι (ελαιολαδο ή αναμεικτο με σπορελαιο)

μισο φλυτζανι σταφιδες ξανθες ή μαυρες ή σταφυλι γλυκο κουταλιου, καλα στραγγισμενο

μισο φλυτζανι καρυδια χοντροκομμενα

μισο φλυτζανι κονιακ

11/2 φλυτζανι χυμο πορτοκαλιου

1 κουταλια σουπας κανελογαρυφαλο

1 κουταλια σουπας κοφτη ξυσμα πορτοκαλιου

1 κουταλακι του γλυκου μαγειρικη σοδα 1 κουταλακι του γλυκου κοφτο baking powder

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βαζουμε το αλευρι σε λεκανη και κανουμε μια γουβα. Ζεσταινουμε το λαδι και το ριχνουμε εκει μεσα. Ριχνουμε και τα υπολοιπα υλικα και στο τελος το χυμο πορτοκαλιου. Aφου του εχουμε ριξει τη σοδα μεσα κι εχουμε ανακατεψει ελαφρα. Αν χρησιμοποιησουμε σταφυλι γλυκο κουταλιου, το βαζουμε τελευταιο και ανακατευουμε απαλα για να μη λιωσει! Αδειαζουμε το χυλο σε λαδωμενο και αλευρωμενο ταψι με διαμετρο 28 εκατοστα. Ψηνουμε στους 180-200 βαθμους στο αεροθερμο, για 1 ωρα περιπου ή μεχρι να ροδισει. Αν παρει χρωμα γρηγορα, σκεπαζουμε με αλουμινοχαρτο! Ελεγχουμε με μαχαιρι, βυθίζοντάς το βαθεια στο κεντρο της πιτας που ειναι πιο ψηλη, να βγαινει καθαρη η λαμα για να σιγουρευτουμε πως εχει ψηθει καλα.

Προσοχή : ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 9 ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΚΙ ΟΧΙ 11, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΦΑΡΙΝ ΑΠ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΤΟ BAKING POWDER ΚΑΙ ΤΗ ΣΟΔΑ. ΤΟ ΚΑΝΕΛΟΓΑΡΥΦΑΛΛΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΤΟ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ ΩΣ ΕΝΑ ΥΛΙΚΟ…

Ευχαριστώ πολύ τον Chris DeeperGround’ Bourboulas για την συνταγούλα του καθώς και την φίλη μου Maria Chatzisimou που έγραψε τόσο αναλυτικάτην συνταγή και την υπέροχη ιδέα της αντί σταφίδες να βάλουμε γλυκό κουταλιού σταφύλι.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/  και στην σελίδαhttps://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας
Μαγειρική

Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας

Απρ 22, 2025
Λάπατα με αρνί
Μαγειρική

Λάπατα με αρνί

Απρ 21, 2025
Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;
Μαγειρική

Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;

Απρ 21, 2025
Next Post
Κοινωνικός τουρισμός 2016 ΟΑΕΔ: Παράταση για τις αιτήσεις στο oaed.gr

Κοινωνικός τουρισμός 2016 ΟΑΕΔ: Παράταση για τις αιτήσεις στο oaed.gr

Προσευχή: Για το άναμα του καντηλιού και το θυμιάτισμα

Προσευχή: Για το άναμα του καντηλιού και το θυμιάτισμα

Λίμνη Στεφανιάδας: Ένα…μυστικό κρυμμένο στα βουνά της Καρδίτσας

Λίμνη Στεφανιάδας: Ένα…μυστικό κρυμμένο στα βουνά της Καρδίτσας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd