Υπάρχει λύση: Σβήσε τους μαύρους κύκλους με βιταμίνες!

Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια μπορεί να έχουν το στίγμα της έλλειψης ύπνου, αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να προκληθούν από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των αλλεργιών, την κληρονομικότητα και τη ρινική συμφόρηση, σύμφωνα με τη Mayo Clinic. Οι μαύροι κύκλοι μπορεί να επηρεάσoυν όλες τις ηλικίες, αλλά συνήθως χτυπάνε τη μέση ηλικία. Ένας συνηθισμένος λόγος για τον σχηματισμό κύκλων είναι η έλλειψη βιταμινών. Η αλλαγή της διατροφής και η χρήση κρέμας πλούσιας σε βιταμίνες και συμπληρώματα μπορεί να βοηθήσουν στην εξασθένιση ή στη διαγραφή τους. Θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν ξεκινήσετε μια δίαιτα πλούσια σε βιταμίνες.

Βιταμίνη Κ

Η βιταμίνη Κ είναι ζωτικής σημασίας για τη μείωση των μαύρων κύκλων, σύμφωνα με το διαδικτυακό περιοδικό ομορφιά Beyond Jane. Είναι γνωστή για τον ρόλο της στην πήξη του αίματος και εξασφαλίζει τη σωστή κυκλοφορία του αίματος γύρω από τα μάτια. Όταν αυτό δεν συμβαίνει, μπορεί να σχηματιστεί μία μαύρη  σκιά. Η βιταμίνη Κ είναι παρούσα σε περισσότερες κρέμες νύχτας στα μάτια και στα φυλλώδη πράσινα λαχανικά, στο αβοκάντο και το ακτινίδιο.

Βιταμίνη C

Η βιταμίνη C διώχνει τους μαύρους κύκλους με την αύξηση της ποσότητας του κολλαγόνου στο δέρμα σας, το οποίο με τη σειρά του συσφίγγει. Επίσης βοηθά στην προστασία του δέρματος από τις ελεύθερες ρίζες και την ηλιακή ακτινοβολία, η οποία μπορεί να γεράσει το δέρμα και να οξύνει τους μαύρους κύκλους. Η βιταμίνη C βρίσκεται στις περισσότερες κρέμες δέρματος στη μορφή του L-ασκορβικού οξέος, ένας συνδυασμός των βιταμινών C και Κ προκειμένου να αποφευχθεί η καθαρή βιταμίνη C, επειδή, όταν εκτίθεστε στον αέρα, οξειδώνεται και αυξάνει τις ελεύθερες ρίζες. Η βιταμίνη C μπορεί επίσης να βρεθεί σε φρούτα και διαιτητικά συμπληρώματα. Είναι προτιμότερο να λαμβάνεται σε συνδυασμό με σίδηρο, επειδή βοηθά το σώμα να απορροφήσει το σίδηρο. Η έλλειψη σιδήρου προκαλεί ωχρότητα του δέρματος, γεγονός που καθιστά τις φλέβες κάτω από τα μάτια σας να φαίνονται πιο σκούρες και πιο εμφανείς. Ο σίδηρος μπορεί να βρεθεί στα φυλλώδη πράσινα, το σπανάκι και τα συμπληρώματα.

Βιταμίνες Α και Ε

Η βιταμίνη Α βοηθά στη διατήρηση της υγείας του δέρματος και αποκαθιστά οποιαδήποτε βλάβη των ιστών γύρω από τα μάτια, σύμφωνα με το Beyond Jane. Είναι επίσης πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βοηθά στην καταπολέμηση των ρυτίδων, στη λέπτυνση του δέρματος και τα σημάδια της γήρανσης. Η βιταμίνη Α μπορεί να βρεθεί στις περισσότερες κρέμες για το δέρμα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το συκώτι, τις κολοκύθες, τα αυγά και ορισμένα φρούτα. Η βιταμίνη Ε θα πρέπει να λαμβάνεται μαζί με τη βιταμίνη Α, διότι βοηθά στη ρύθμιση του τρόπου με τον οποίο το σώμα τη χρησιμοποιεί. Αποκρούει επίσης τις ελεύθερες ρίζες και άλλες μορφές ρύπανσης και αυξάνει την κυκλοφορία της. Η βιταμίνη Ε είναι ένα κοινό πρόσθετο σε κρέμες για το δέρμα και μπορεί να βρεθεί σε σπαράγγια, ελιές, πράσινα φυλλώδη λαχανικά και μερικά φρούτα.

πηγή : flowmagazine.gr