ΤRIKALA CANTANT: 500 χορωδοί έφεραν τη μελωδία στα Τρίκαλα

Μια πολύ σπουδαία Χορωδιακή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Γέφυρα της Ασκληπιού και στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων με τη συμμετοχή 500 περίπου Χορωδών από διάφορα μέρη της Ελλάδος και με τον τίτλο:‘’TRIKALA CANTANT-ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ’’.

Πεντακόσιοι περίπου Χορωδοί τραγούδησαν τον συγκλονιστικό Ύμνο του κορυφαίου Ιταλού συνθέτη GIUSEPPE VERDI (1813-1901), “VA, PENSIERO”  από την Όπερα NABUCCO, που είναι τόσο επίκαιρος και άμεσος σήμερα, στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΗΣ ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ. Στη συνέχεια οι Χορωδίες μετέβηκαν  στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων για να αρχίσει η Συναυλία.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με  πρωτοβουλία του Συλλόγου ‘’ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΥ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ’’ και του Προέδρου του Νίκου Ευθυμιάδη, που στόχο είχε να ευαισθητοποιήσει ευρύτερα στρώματα της Κοινωνίας για το σημαντικό Προνοιακό έργο που επιτελεί το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων.

Η διοργάνωση ‘’TRIKALA CANTANT-ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ’’ υλοποιήθηκε στα Τρίκαλα με τη συμβολή  της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας και του ΔήμουΤρικκαίων.

Πρόγραμμα

Οι Χορωδίες παρουσίασαν ένα πρόγραμμα με Έλληνες και ξένους συνθέτες, ενώ στο τέλος της βραδιάς όλες οι Χορωδίες μαζί θα ερμηνεύσουν πάλι το περίφημο  “VA, PENSIERO”  από την Όπερα  NABUCCO  του μεγάλου Ιταλού συνθέτη  GIUSEPPE VERDI (1813-1901). Πέρα από την πολιτιστική εκδήλωση πρόκειται για ένα μεγάλο χορωδιακό εργαστήρι, στα πρότυπα αυτών που υλοποιούνται στα πλαίσια του ‘’EUROPA CANTANT-Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΡΑΓΟΥΔΑ’’, αφού δίνεται η δυνατότητα της συνύπαρξης και της συνεργασίας των Χορωδών επί της σκηνής.

Χορωδίες

Στη σπουδαία αυτή Χορωδιακή Διοργάνωση έλαβαν μέρος πολλές αξιόλογες Χορωδίες από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Συγκεκριμένα εμφανίστηκαν οι εξής Χορωδίες:

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στα πλαίσια του ‘’TRIKALA CANTANT-ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ’’, ο Δήμος Τρικκαίων τίμησε τη Μικτή Δημοτική Χορωδία Τρικάλων με την ευκαιρία συμπλήρωσης σαράντα(40) χρόνων λειτουργίας της, για την προσφορά της στην πνευματική και μουσική ανάπτυξη του τόπου.