Τυροπιτάκια με σπιτική ζύμη

ΥΛΙΚΑ:

800 γρ. αλεύρι φαρινα

1 αβγό χτυπημένο

1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο

Λίγο αλάτι

Νερό όσο πάρει μέχρι να φτιάξουμε μία μαλακή εύπλαστη ζύμη (περίπου δυόμιση ποτήρια του νερού) Μισό κιλό τυρί φέτα

2 αβγά

1 ποτήρι του κρασιού γάλα

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Λίγη καπνιστή πάπρικα

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:

Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι με το αβγό και το λάδι και το αλάτι τρίβουμε όλα μαζί τα υλικά, ρίχνουμε σιγά σιγά νερό και ζυμώνουμε μέχρι να φτιάξουμε ενα ελαστικό ζυμάρι. Ανοίγουμε φύλλα πάχους ενός εκατοστού και κόβουμε με τσέρκι σε ότι σχέδιο μας αρέσει.Προσθέτουμε την γέμιση με ένα κουτάλι και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 30λεπτά μέχρι να ροδίσουν στον αέρα.Αφού πρώτα τα αλείφουμε με αυγό. Πάντα σε προθερμασμένο φούρνο

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε ο φίλος μας Γιώργος Χριστιανός, τις συνταγές του οποίου θα βρείτε και εδώ: https://www.facebook.com/GiorgosXristianosSelidaMageirikhs/?__mref=message_bubble