ΤΥΡΑΣ: 30 χρόνια προσφοράς στον τόπο

Με την επιβράβευση των δέκα αριστευσάντων νεοεισαχθέντων του νομού Τρικάλων σε πανεπιστημιακές σχολές και την παράλληλη παρουσίαση δωρεών και χορηγιών, ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, το βράδυ, οι εκδηλώσεις της γαλακτοβιομηχανίας Τρικάλων ΤΥΡΑΣ Α.Ε., για τον εορτασμό των 30 χρόνων, από την ίδρυση της.Η σημερινή, ήταν και η πιο ξεχωριστή εκδήλωση της γαλακτοβιομηχανίας, τα στελέχη της οποίας, έστειλαν τα δικά τους μηνύματα, μέσω του τίτλου της εκδήλωσης: «Όλοι μαζί, μπορούμε να κάνουμε τον τόπο μας ν’ ανθίσει».
Όπως άλλωστε ανέφεραν οι ιδρυτές της ΤΥΡΑΣ Α.Ε. Τάκης και Μιχάλης Σαράντης, «η πρωτοβουλία για την επιβράβευση των καλύτερων είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη φιλοσοφία της εταιρείας, η οποία επέλεξε το δύσκολο δρόμο της διαρκούς προσπάθειας που σε απόλυτο βαθμό ανταποδίδεται μόνο μέσα από την ηθική ικανοποίηση».

Μιχ. Σαράντης : «Ο μαραθώνιος της ζωής τα έχει όλα»

Στην ομιλία του ο κ. Μιχάλης Σαράντης συνεχάρη τους νέους φοιτητές, στους οποίους προσέφερε μια επιταγή των 2.000 ευρώ σε καθένα, για τα πρώτα τους φοιτητικά έξοδα και τους ευχήθηκε να έχουν μια καλή δημιουργική και ευτυχισμένη φοιτητική ζωή. «Ο μεγάλος στόχος που πετύχατε, είναι ένας από τους πολλούς που πρέπει να βάζετε σε όλη σας τη ζωή», είπε και πρόσθεσε: «Ο στόχος, η επίτευξη του ο επαναπροσδιορισμός στόχου και ξανά η κατάκτηση του και η επανάληψη ξανά και ξανά είναι η ίδια η ζωή. Χωρίς όραμα, χωρίς στόχους, χωρίς αγώνα, πολλές φορές σκληρό και δύσκολο, δεν μπορούν να έρθουν οι επιτυχίες. Σε όποιον περνάει από την σκέψη του ότι η δική σας επιτυχία ήρθε από μόνη της «πλανάται πλάνην οικτρά». Μάθατε να δουλεύετε, να αγωνίζεται είστε οι άξιοι της κοινωνίας. Συνεχίστε με τον ίδιο ζήλο και αγάπη, και να είστε βέβαιοι ότι οι επιτυχίες θα έρχονται. Ο μαραθώνιος της ζωής τα έχει όλα. Σ’ αυτόν συνεχίζουν να συμμετέχουν και οι λιγότερο επιτυχημένοι, καθώς και όσοι απέτυχαν σ’ αυτές τις εξετάσεις. Ο δρόμος όμως είναι μακρύς και κανείς δεν ξέρει τι επιφυλάσσει η ζωή. Εμείς ήμασταν από αυτούς. Με υγεία, υπομονή και επιμονή, με σωστό προγραμματισμό, με τον καθημερινό αγώνα και με λίγη τύχη, θα είστε από τους άριστους της κοινωνίας και της ζωής».
Οι δέκα νέοι Τρικαλινοί φοιτητές που βραβεύτηκαν είναι οι: Βασίλης Θεμελής, Μαίρη Ράδου – Γάτσια, Ελένη Ζήση, Γεωργία Στραγάλη, Μάχη Ρούσινου, Δημήτρης Πάλλας, Ειρήνη Τσίγκα, Ζαχαρίας Πιάζας, Νίκος Τριανταφύλλου και Στέλα Κυπρίδη.


Να παρακινηθούν κι άλλοι να βοηθήσουν

Για τα 30 χρόνια λειτουργίας της ΤΥΡΑΣ Α.Ε. μίλησε από την πλευρά του ο κ. Δημήτρης Σαράντης, ο οποίος χαρακτήρισε διπλή τη χαρά της οικογένειας Σαράντη «γιατί είδαμε ότι προκαλέσαμε χαρά και ανακούφιση σε αρκετούς συμπολίτες μας, μέσα από τις επιλογές μας». Και συνέχισε λέγοντας: «Η συνεργασία που είχαμε με τους ανθρώπους της Μητρόπολης, τους γιατρούς και τη διοίκηση του Νοσοκομείου Τρικάλων, την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ήταν ιδιαίτερα λειτουργική και αποτελεσματική. Μένει να υλοποιήσουμε το σκέλος της χορηγίας προς το Δήμο Τρικκαίων που λόγω προϋποθέσεων και κανονισμών καθυστέρησε λίγο περισσότερο. Για εμάς δεν υπάρχουν προθεσμίες όταν αυτό που κάνουμε το θέλουμε και το αγαπάμε».
Στη συνέχεια ο κ. Δημήτρης Σαράντης, ευχήθηκε να παρακινηθούν αρκετοί αξιόλογοι Τρικαλινοί, «να βοηθήσουν τις υποδομές της πόλης και του νομού, οι οποίες λόγω της δημοσιονομικής κατάστασης στερούνται πόρων, και δεύτερον, να μας έχει ο θεός καλά, εμάς και τους συνεργάτες μας ώστε και στο μέλλον να έχουμε την δύναμη να προγραμματίζουμε αντίστοιχες χορηγίες».

Εκπρόσωποι φορέων

Να σημειωθεί ότι κατά την εκδήλωση εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για τις δωρεές που έλαβαν από την εταιρία των αδελφών Σαράντη οι εκπρόσωποι των φορέων.

Χορηγίες και δωρεές ύψους 360.000 ευρώ

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν οι χορηγίες και οι δωρεές που έγιναν, ύψους 360.000 ευρώ, οι οποίες έχουν ως εξής:
– Στο Γενικό νοσοκομείο Τρικάλων, έχουν γίνει χορηγίες ύψους 131.000 ευρώ και για την ακρίβεια, έχουν αγοραστεί :
• Για την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού: 4 μονάδες αιμοκάθαρσης, 4 κρεβάτια με ζυγό και ηλεκτροκαρδιογράφος, κόστους 43.000 ευρώ.
• Για το καρδιολογικό τμήμα: Triplex νέας τεχνολογίας και ενδοαορτική αντλία, κόστους 68.000 ευρώ
• Για το χειρουργικό τμήμα: Λαπαροσκοπικός εξοπλισμός και πόρτα ασφαλείας, κόστους 20.000 ευρώ.
Παράλληλα:
• Έγινε επισκευή της στέγης και μόνωση του ταβανιού, στο Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών «Ο Άγιος Νικόλαος», ενώ ταυτόχρονα επισκευάστηκαν τα κουφώματα, τοποθετήθηκαν σίτες και έγιναν μικροεπισκευές. Επίσης αγοράστηκαν πλυντήριο ρούχων και στεγνωτήριο, όπως επίσης και δυο κλιματιστικά κόστους 60.000 ευρώ. Η δωρεά προς το Γηροκομείο περιλαμβάνει και την παροχή δωρεάν προϊόντων της εταιρίας για δυο χρόνια.
• Έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις σε σχολεία του νομού Τρικάλων, σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια και την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και συγκεκριμένα:
• Δημιουργήθηκαν εργαστήρια πληροφορικής και ψηφιακής τεχνολογίας στο 1ο και στο 9ο Γυμνάσιο του Δήμου Τρικκαίων αλλά και στο ΕΠΑΛ Πύλης.
• Έγινε αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων στο 1ο Γυμνάσιο.
• Επίσης, δημιουργήθηκαν εργαστήρια πληροφορικής στο 3ο, στο 32ο και στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, στο 2ο Γυμνάσιο της πόλης, στο 5ο και στο 7ο Λύκειο Τρικάλων και στο Γυμνάσιο Μεγαλοχωρίου, ενώ αγοράστηκε ηλεκτρονικός εξοπλισμός για τα γραφεία των διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Σημειώνεται πως οι χορηγίες για τον χώρο της παιδείας, ανήλθαν στο ποσό των 87.000 ευρώ.
• Υπήρξε η επιβράβευση έξι αθλητών της Γυμναστικής Ένωσης Τρικάλων, με συνολική δωρεά ύψους 12.000 ευρώ
• Έγινε η επιβράβευση των 10 πρώτων αποφοίτων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νομού, μια δωρεά ύψους 20.00 ευρώ.
• Οι χορηγίες ολοκληρώνονται με την προσφορά του ποσού των 50.000 ευρώ για την ανακατασκευή του δαπέδου της κεντρικής γέφυρας της πόλης, ένα έργο που θα υλοποιηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.