Τυρένιος ήλιος

Υλικά:

Ζυμάρι:

500 γρ. αλεύρι για όλες τής χρήσεις

1 φακελάκι ξερή μαγιά

150 γρ. βούτυρο λιωμένο

1 γιαούρτι στραγγιστό

1 φλυτζάνι τσαγιού κρασί λευκό

1 κουταλια της σούπας αλάτι

Χλιαρό νερό οσο πάρει το ζυμάρι περίπου μισό ποτήρι (ίσως χρειαστεί λίγο ακόμη αλεύρι)

Γέμιση:

Ότι τυρί μάς αρέσει

Αυγά

Κρέμα γάλακτος

Οι ποσότητες κατά προτίμηση

Τρόπος παρασκευης:

Σε μία λεκάνη βάζουμε όλα τα στερεά υλικά μαζί και το βούτυρο με το κρασάκι ,τρίβουμε όλα μαζί τα υλικά και ρίχνουμε σιγά σιγά το χλιαρό νερό.  Ζυμώνουμε μέχρι να φτιάξουμε ενα μαλακό ζυμάρι και αφήνουμε να φουσκώσει για μία ώρα.  Ανοίγουμε φύλλα πάχους 2εκατοστών και ρίχνουμε την γέμιση περιμετρικά γύρω γύρω και στο κέντρο (δείτε της εικόνες) , καλύπτουμε με το άλλο φύλλο,τοποθετούμε στο κέντρο ενα μπολάκι μικρό και κόβουμε σταυρωτά στα 8 κομμάτια.  Περιστρεφουμε προς τα δεξιά την κάθε άκρη και αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ώρα.  Αλείφουμε με αυγό η γάλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε αέρα για περίπου μία ώρα σε προθερμασμένο φούρνο.  Μόλις ανοίξετε τα φύλλα κάντε την όλη διαδικασία μέσα σε βουτυρομενο ταψί ή πάνω σε αντικολητικο χαρτί για να μην δυσκολευτείτε καθόλου να το μεταφέρεται απο τον πάγκο σε ταψί.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε ο φίλος μας Γιώργος Χριστιανός, τις συνταγές του οποίου θα βρείτε και εδώ: https://www.facebook.com/GiorgosXristianosSelidaMageirikhs/?__mref=message_bubble