Τρικαλινοί… ανοίγουν τα σπίτια τους σε πρόσφυγες-Τους φιλοξενούν και παραχωρούν σπίτια για να μείνουν

Παράδειγμα ανθρωπιάς και συμπαράστασης στο δράμα που βιώνουν οι πρόσφυγες στέλνουν οι Τρικαλινοί οι οποίοι έχουν υποδεχθεί με ανοικτές αγκάλες τους ανθρώπους που σε αυτή τη δύσκολη στιγμή έχουν ανάγκη από αλληλεγγύη. Οικογένειες Τρικαλινών όχι μόνο βοηθούν παρέχοντας είδη πρώτης ανάγκης και προσφέροντας εθελοντικά με όποιον τρόπο μπορούν αλλά προχωρούν και με τη φιλοξενία οικογενειών προσφύγων στα σπίτια τους, ακόμη και με την παραχώρηση σπιτιών.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα μίας Τρικαλινής οικογένειας που έκανε Κούλουμα χθες φιλοξενώντας 12 άτομα, για ημερήσια φροντίδα. Έκαναν ντους, έπλυναν τα ρούχα τους, έφαγαν μαγειρεμένο φαγητό. Και ένιωσαν, έστω για λίγο, μια “ζεστασιά”. Αυτή που άφησαν πίσω τους, όταν ξέσπασε ο πόλεμος.

Παραχώρηση οικίας

Άλλο ένα συγκινητικό παράδειγμα είναι εκείνο οικογένειας η οποία προσέφερε ένα σπίτι που διαθέτει, για διαμονή ατόμων. Επτά άτομα χθες, Δευτέρα, κοιμήθηκαν στο άδειο σπίτι που δεν χρησιμοποιείται από κανέναν. Και, όπως ανέφεραν οι ιδιοκτήτες, οι πρόσφυγες μπορούν να μείνουν ελεύθερα σε αυτό, για όσο διάστημα θέλουν, μέχρι να φύγουν από τα Τρίκαλα.

Στοιχεία επικοινωνίας

Εκείνο που αναφέρει το Γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων είναι ότι ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον και από άλλους τρικαλινούς, που επιθυμούν να προβούν σε παρόμοιες ενέργειες. Ο Δήμος Τρικκαίων ενημερώνει ότι το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 2431079995 κι ευχαριστεί θερμότατα, τους συμπολίτες που επιδεικνύουν αυτή την αξιέπαινη συμπεριφορά.