Τρελή Αποκριά στο Νομό

Μπορεί ο καιρός να τα χάλασε όμως από άκρη σε άκρη του Νομού γιορτάστηκε η Αποκριά.

Μεγάλα Καλύβια

Στα Μεγάλα Καλύβια το γλέντι στήθηκε από την Παρασκευή και κορυφώθηκε σήμερα με μεγάλη παρέλαση αρμάτων και πεζοπόρων τμημάτων, με πολύ κέφι, γέλιο και την επανεμφάνιση της Γκόλφως. Την Καθαρά Δευτέρα στις 2.30μ.μ., ο Ε.Λ.Ο.Κ. πιστός στο ραντεβού του, διοργανώνει φέτος τον μεγαλύτερο Καραγκούνικο γάμο των τελευταίων ετών, με ζωντανή ορχήστρα και την πατροπαράδοτη φασολάδα. Ο αντιδήμαρχος Τρικκαίων Ηλίας Παπανικολάου σε ρόλο Σεΐχη μετά της… Γκόλφως έκλεψε την παράσταση.

Κρήνη

Μια μεγάλη αποκριάτικη γιορτή στήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στο δημοτικό διαμέρισμα της Κρήνης του Δήμου Φαρκαδόνας. Κάτοικοι και επισκέπτες όλων των ηλικιών αψήφησαν τη βροχή και βρέθηκαν στο κέντρο του χωριού διασκεδάζοντας και γιορτάζοντας τις Απόκριες με τη διοργάνωση του Καρναβαλιού.
Το Καρναβάλι της Κρήνης διοργανώθηκε για πέμπτη συνεχή χρονιά από νέους του χωριού που με ευφάνταστο τρόπο και διάθεση προσέφεραν για μια ακόμη χρονιά άφθονο γέλιο και διασκέδαση.
Οι Αποκριάτικες εκδηλώσεις θα συνεχιστούν αύριο Καθαρά Δευτέρα με την προσφορά σαρακοστιανών από το Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού (φωτό krinitrikalon.gr).

Πετρωτό

Στο Πετρωτό το Σάββατο το μεσημέρι άνθρωποι κάθε ηλικίας από το χωριό και την ευρύτερη περιοχή της Φαρκαδόνας, χόρεψαν και λικνίστηκαν σε αποκριάτικους ρυθμούς. Το πρόγραμμα των εορταστικών, αποκριάτικων εκδηλώσεων στο Πετρωτό άνοιξε με την παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών που ήρθαν να σατιρίσουν καταστάσεις της πολιτικής και τοπικής επικαιρότητας. Τα χορευτικά τμήματα των παιδιών και των ενηλίκων παρουσίασαν ένα μοναδικό χορευτικό θέαμα, ενώ οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν το απόγευμα με το κάψιμο του καρνάβαλου. Την Καθαρά Δευτέρα θα προσφερθεί παραδοσιακή φασολάδα και νηστίσιμα εδέσματα (φωτό krinitrikalon.gr).

Καλαμπάκα

Με βροχερό καιρό συνεχίστηκαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμπάκας το πρωί της Κυριακής στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.
Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με τις βραβεύσεις των νικητών του 4ου και 6ου αντίστοιχα παιδικού κυνηγιού του κρυμμένου θησαυρού και στη συνέχεια τα παιδιά της σχολής παραδοσιακών χορών έκλεισαν το πρόγραμμα πλέκοντας το παραδοσιακό γαϊτανάκι (φωτό meteoravoice.gr).