Τρεις διαφορετικοί τρόποι για να φτιάξεις κουρκούτι για τον μπακαλιάρο

Η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ετοίμασε για εσάς τρία διαφορετικά κουρκούτια :

Α)Κουρκούτι με σουρωτή
Υλικά
1 σουρωτή ανθρακούχο νερό
250 γραμ αλεύρι
1 κγ αλατι
μια πρέζα ζάχαρη
3 κουταλιές σπορέλαιο
Εκτέλεση :
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι μας,
προσθέτουμε το αλάτι την ζάχαρη.
Ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με προσοχή να κάνουμε ένα αρκετά πηχτό χυλό γιατί όταν μπει το ψάρι βγάζει μερικά από τα υγρά του και δεν θέλουμε να μας νερουλιάζει το κουρκούτι μας.
Τέλος προσθέτουμε και το σπορέλαιο και αφήνουμε να ξεκούραστη ο χυλός μας.
Όταν περάσει μισή ωρίτσα βάζουμε μέσα τον μπακαλιάρο και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι την στιγμή του τηγανίσματος

Β)Κουρκούτι με μπύρα
Υλικά:
1 κουτάκι μπύρα
αλεύρι οσο πάρει
1 κγ αλατι
λίγο λευκό πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση :
Με τα υλικά της συνταγής μας κάνουμε την διαδικασία όπως στο κουρκούτι με σουρωτή (Α)

Γ)Κουρκούτι με φαριν απ 
Υλικά:
1 πακέτο φαριν απ
1 κγ πάπρικα γλυκιά
1 κγ αλατι
1 κγ ζάχαρη
3-4 κγ σπορέλαιο
Εκτέλεση: 
Με τα υλικά της συνταγής μας κάνουμε την διαδικασία όπως στο κουρκούτι με σουρωτή (Α)

Καλή επιτυχία.

Τις συνταγές μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγιά Μαίρη εν δρασει (τις συνταγές της οποίας βρίσκουμε και εδώ: http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα της :