Μεγάλος αριθμός επισκεπτών αναμένεται στον ορεινό όγκο του ν. Τρικάλων τα Χριστούγεννα

Μεγάλο αριθμό επισκεπτών αναμένεται να δεχθεί ο ορεινός όγκος του νομού μας την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Η τουριστική κίνηση τις τελευταίες εβδομάδες αν και αναθερμάνθηκε λόγω του Μύλου των Ξωτικών, καθώς επισκέπτες της περιοχής προτιμούν και τον ορεινό όγκο για την ολιγοήμερη διαμονή τους, σίγουρα δεν μπορεί να ειπωθεί ότι λειτούργησε ως αντιστάθμισμα για όλο το προηγούμενο διάστημα που δεν ήταν καλό για τους επαγγελματίες της περιοχής.
Μιλώντας στο trikalaview ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ορεινού Όγκου κ. Γεώργιος Κωτούλας, μας ανέφερε πως η αύξηση της τουριστικής κίνησης αναμένεται να ξεκινήσει από την Τετάρτη, παραμονή των Χριστουγέννων σύμφωνα με τις κρατήσεις σε δωμάτια που έχουν γίνει σε ξενοδοχεία της περιοχής. Για το τετραήμερο των Χριστουγέννων η πληρότητα στα ξενοδοχεία της περιοχής κυμαίνεται σε υψηλό ποσοστό που αγγίζει το 90% ενώ μεγάλο είναι το ποσοστό της πληρότητας και για την Πρωτοχρονιά.
Αυτό σημαίνει πως υπάρχουν περιθώρια κρατήσεων για όσους θέλουν να επισκεφθούν την περιοχή τα ενδιάμεσα διαστήματα μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς και Πρωτοχρονιάς –Θεοφανείων.
Εκτίμηση του Προέδρου του Συλλόγου Επαγγελματιών Ορεινού Όγκου είναι πως οι επόμενες ημέρες των γιορτών θα είναι καλύτερες , με δεδομένο ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχουν ακυρώσεις σε κρατήσεις δωματίων.

Δ.Γ.