Το ψηλότερο φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ελλάδας φωτίστηκε και βρίσκεται στα Τρίκαλα

Φωτίστηκε το απόγευμα το υψηλότερο φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο της χώρας. Πρόκειται για το χριστουγεννιάτικο δέντρο που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων.Η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα ξεκινά, με την πόλη να έχει φορέσει τα γιορτινά της και την φωταγώγηση του δέντρου, το οποίο είναι το υψηλότερο φυσικό στολισμένο δέντρο στην Ελλάδα να γίνεται κάτω από τις καλύτερες συνθήκες. Ανάμεσα σε παιδικά χαμόγελα και φωνές, τραγούδια, μουσική και πολλές ευχές για καλές γιορτές.

Η φωταγώγηση του δέντρου, στην κεντρική πλατεία της πόλης, έγινε στις 7 το απόγευμα, όπως είχε προγραμματιστεί, από τον δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, ο οποίος επισήμανε λίγο πριν πατήσει το κουμπί, ότι τα Τρίκαλα, δικαιολογημένα αποτελούν «το κέντρο των εορταστικών εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα», όπως και ότι όλο αυτό είναι αποτέλεσμα μιας μεγάλης προσπάθειας, που στηρίζεται από τον κόσμο. «Φέτος έχουμε ετοιμάσει έναν εξαιρετικό Μύλο των Ξωτικών, φέτος έχουμε τους φουρναραίους και τους ποντικαραίους, φέτος έχουμε και πολλά άλλα πράγματα στην πόλη μας, και θέλουμε και εμείς αλλά και όσοι μας επιλέξουν φέτος για να περάσουν εδώ τα Χριστούγεννα και την αλλαγή του χρόνου, να περάσουν υπέροχα», είπε, ενώ αναφερόμενος στην φωταγώγηση του δέντρου, μίλησε για το συμβολισμό του, λέγοντας: «Είναι το μεγαλύτερο, το πιο ψηλό φυσικό δέντρο σε όλη την Ελλάδα. Ένα δέντρο το οποίο πρέπει να σας θυμίσω ότι πέρασε πολλά και συμβολίζει κάτι. Πριν από μια δεκαετία περίπου, με τις μεγάλες παγωνιές είχε φτάσει στα όρια του, κατάφερε όμως, αντιστάθηκε, επανήλθε, ψηλώνει κι άλλο και νομίζω πως πρέπει να στηριχθούμε στην ιστορία του και να συνεχίσουμε παρά τις δυσκολίες».

Αμέσως μετά, πάτησε το κουμπί και άναψαν τα λαμπιόνια του δέντρου, εν μέσω μουσικής και χορού, αλλά και βεγγαλικών που για μια ακόμη φορά, εντυπωσίασαν μικρούς και μεγάλους. Στην εκδήλωση ήταν εκεί και οι πρωταγωνιστές του Μύλου των Ξωτικών: Η νεράιδα Σταρένια, ο Αη Βασίλης, οι αλευροποντικούληδες, οι αλευροφουρναραίοι, οι οποίοι τόσο πριν την φωταγώγηση του δέντρου, όσο και μετά φρόντισαν να διασκεδάσουν και να παρασύρουν τους Τρικαλινούς σε χορό και τραγούδι. Στο πλαίσιο της βραδιάς, χόρεψαν οι Μαρία Ιτσιου και Σωκράτης Κατσάνος, που προσφέρθηκαν εθελοντικά με ειδικό πρόγραμμα, ενώ ακολούθησε ζωντανή μουσική από το τοπικό συγκρότημα των On Air.