«Το παιχνίδι, είναι πολύ σκληρό»

Η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση του 2015 ανέδειξε και πάλι νικητή της κάλπης το ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, εκείνο που έχει σημασία, είναι τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Αυτό ξεκαθάρισαν σήμερα και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στα Τρίκαλα, στο πλαίσιο της συνάντησης που πραγματοποίησαν για τον απολογισμό του εκλογικού αποτελέσματος.

Μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσαν το παρόν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκα στο καφέ «Μανδραγόρας», άκουσαν τα κομματικά στελέχη και τοποθετήθηκαν όχι μόνο επί του εκλογικού αποτελέσματος, αλλά και επί της περαιτέρω πορείας του κυβερνητικού κόμματος.

 

«Το κόμμα και η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει στο επόμενο βήμα»

 

Η σύσκεψη ξεκίνησε με την τοποθέτηση του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων κ. Νταούλα, ο οποίος ευχαρίστησε, όλους όσοι συνέβαλαν στην εκλογική μάχη της προηγούμενης Κυριακής. «Νομίζω ότι ήταν μια δύσκολη εκλογική μάχη, σε σχέση με τις εκλογές του Γενάρη. Είχε τα δικά της χαρακτηριστικά, νομίζω όμως ότι το αποτέλεσμα και το συνολικό, αλλά και το τοπικό ήταν νικηφόρο», σχολίασε ο κ. Νταούλας, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει και για μια ιδεολογική μάχη που δόθηκε, μια μάχη που είχε πολλές δυσκολίες.

 

Την ανάγκη να γίνει διάλογος και πάνω σε αυτόν να «χτιστεί» το μέλλον, επισήμανε από την πλευρά του, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Σκουρίνης, ο οποίος βρέθηκε στα Τρίκαλα, για τον κομματικό απολογισμό.

Αφού συνεχάρη τους βουλευτές για την επανεκλογή, τόνισε ότι συμφωνεί με τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του κόμματος ότι απαιτούνται από εδώ και πέρα «λιγότερα συνθήματα και πιο πολύ δουλειά».

«Ήταν μια μεγάλη μέρα η προηγούμενη Κυριακή. Γνωρίζετε όλοι ότι από το Γενάρη λέγαμε ότι γίνεται μια διαφορετική μάχη σε ένα μεγάλο πόλεμο. Και σ’ αυτό τον πόλεμο, ο οποίος θα έχει διάρκεια, γιατί δεν έχει τελειώσει, εάν υπάρχει δυνατότητα να ανατρέψουμε πράγματα που έχουν γίνει σε βάρος του λαού μας, θα το κάνουμε και θα το πετύχουμε, κυρίως με μια συμπόρευση και με πρωταγωνιστή το λαό, όχι απλά με κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο κ. Σκουρίνης μεταξύ άλλων και σχολίασε στη συνέχεια και τη διάσπαση που υπήρξε λίγο πριν τις εκλογές. Στάθηκε ωστόσο στα όσα πρέπει να γίνουν από εδώ και πέρα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να γίνει αναδιανομή του πλούτου στην Ελλάδα, αλλά και να ενισχυθεί η παραγωγή, η οποία έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα. «Τέτοια ανισοκατανομή του εισοδήματος δεν έχει γίνει μετά τον πόλεμο. Αν αυτό δεν αλλάξει, θα έχουμε αυτά τα φαινόμενα που κάθε μέρα μας θλίβουν, με τους νέους να φεύγουνε, εμείς να μη νιώθουμε καλά κλπ», σχολίασε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Συνεπώς, βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι, ξέρουμε ότι μας περιμένουν δύσκολα θέματα, αναγκαστήκαμε να υπογράψουμε μια συμφωνία την οποία δεν την πιστεύαμε και δεν την πιστεύουμε, αλλά αυτή είναι».

 

Η επίσκεψη Τσίπρα στην Αμερική, κρύβει την ουσία

 

Στη συνέχεια της τοποθέτησης του, υπογράμμισε ότι το να φύγει κανείς από την Ευρωζώνη και να αποκτήσει εθνική και οικονομική ανεξαρτησία, είναι κάτι που ουσιαστικά δε μπορεί κανείς να κάνει «σε τέτοια συστήματα όπως είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση» και τόνισε ότι «το βασικό ζητούμενο είναι να αλλάξει η πολιτική του νεοφιλελευθερισμού».

Και σ’ αυτό ακριβώς στάθηκε σχολιάζοντας : «Η ουσία κρύβεται σε αυτό που έγινε χθες στην Αμερική: ότι ο Αλέξης Τσίπρας, πρωθυπουργός της χώρας και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έβαζε όλα τα μεγάλα θέματα σε παγκόσμιο επίπεδο. Συγκλονίσαμε, σε αυτούς τους 5-6 μήνες την πορεία του κόσμου. Δεν ξέρουμε που θα καταλήξει, εγώ εύχομαι ότι αλλάζουμε τους ρυθμούς σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αν δεν καταφέρουμε να αλλάξουμε αυτή την πολιτική της αστικής λιτότητας και του νεοφιλελευθερισμού, έτσι όπως έχει γίνει, το μόνο που μας περιμένει θα είναι η καταστροφή. Αυτό είναι που διακυβεύεται σήμερα, αυτό είναι που θα τεθεί, αλλαγή στη δικαιοσύνη, αλλαγή στην κοινωνία, αλλαγή στο φορολογικό σύστημα, στη διαπλοκή, στη διαφθορά κλπ».

Ανέφερε δε, ότι εκείνο που έχει σημασία είναι να επιστρέψουν οι νέοι στην Ελλάδα, κάτι που για να γίνει πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις στην Ελλάδα.

Και έκλεισε λέγοντας ότι «το παιχνίδι είναι πολύ σκληρό», αλλά πρέπει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να επιμείνει στους στόχους της.

 

Μαρία Ξηντάρα