Το Πήλιο στους δημοφιλείς προορισμούς για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Στους αγαπημένους ελληνικούς προορισμούς των Ελλήνων για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, κατατάσσεται το Πήλιο, μετά την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Αράχωβα, σύμφωνα με έρευνα της ιστοσελίδας trivago.gr.Η έρευνα αφορά αναζητήσεις που έγιναν μέσω της ιστοσελίδας, μεταξύ 1ης Ιανουαρίου και 30 Νοεμβρίου 2015, για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ ημερομηνιών που εμπεριέχουν το διάστημα 24, 25 και 26 Δεκεμβρίου και 29 Δεκεμβρίου με 2 Ιανουαρίου.
Στους δημοφιλέστερους προορισμούς που πρόκειται να ταξιδέψουν οι Έλληνες, κυριαρχούν ωστόσο και προορισμοί του εξωτερικού.

«Στην πρώτη τετράδα»

Όπως αναφέρει η έρευνα, στην κατηγορία δημοφιλέστεροι Ελληνικοί προορισμοί τόσο για τα Χριστούγεννα, όσο και για την Πρωτοχρονιά, οι πρώτοι τέσσερις προορισμοί είναι σταθεροί, εναλλάσσοντας μόνο τις θέσεις τους. Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αράχωβα και Πήλιο αποτελούν την πρώτη τετράδα, με την Αράχωβα να έχει σταθερά την τρίτη θέση και το Πήλιο την τέταρτη. Αθήνα και Θεσσαλονίκη εναλλάσσονται μεταξύ της πρώτης και δεύτερης θέσης, με την Θεσσαλονίκη να την καταλαμβάνει για την περίοδο γύρω από την Πρωτοχρονιά και την Αθήνα για την αντίστοιχη περίοδο των Χριστουγέννων.

Τόσο για τα Χριστούγεννα, όσο και για την Πρωτοχρονιά, το Πήλιο κατατάσσεται στην τέταρτη θέση των δημοφιλών προορισμών με μέση διάρκεια διαμονής των επισκεπτών τις τρεις μέρες τα Χριστούγεννα και τις τέσσερις μέρες την Πρωτοχρονιά.

Για την περίοδο των Χριστουγέννων, μετά το Πήλιο ακολουθούν Μέτσοβο, Ιωάννινα, Ναύπλιο, Πορταριά (8η θέση με 3 διανυκτερεύσεις), Ζαγοροχώρια και Καστοριά.

Για την Πρωτοχρονιά, τη δεκάδα συμπληρώνουν η Πορταριά (5η θέση με 4 διανυκτερεύσεις), Ιωάννινα, Καστοριά, Μέτσοβο, Ναύπλιο και Μεγάλο Πάπιγκο.

Οι επιλογές των Ελλήνων

Στην κατηγορία που θα ταξιδέψουν οι Έλληνες για τις γιορτές για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, εναλλάσσονται Παρίσι, Λονδίνο και Ρώμη, στις τρεις πρώτες θέσεις. Για τα Χριστούγεννα ακολουθούν Αθήνα, Βιέννη. Θεσσαλονίκη, Μπανσκο, Πράγα, Αράχωβα και Θεσσαλονίκη. Για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς μετά τη Ρώμη ακολουθούν Πράγα, Βιέννη, Βουδαπέστη, Θεσσαλονίκη, Βερολίνο, Αθήνα και Βαρσοβία.

πηγή: magnesianews.gr