Το αντίο του “κουρσό” στον κορυφαίο σκιτσογράφο Τζορτζ Βολίνσκι

Με το δικό του τρόπο σχολίασε τα γεγονότα στη Γαλλία με το αιματοκύλισμα στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo όπου έχασαν την ζωή τους 12 άνθρωποι, ανάμεσά τους και τέσσερις κορυφαίοι σκιτσογράφοι, ο γνωστός Τρικαλινός σκιτσογράφος Απόστολος Κουρσοβίτης, ο γνωστός “κουρσό”.Tο τελευταίο σκίτσο του δολοφονημένου Τζορτζ Βολίνσκι, ήταν για την Ελλάδα. Η εικόνα δείχνει τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ πάνω σε ένα ποδήλατο να μιλάει στο τηλέφωνο με την Άνγκελα Μέρκελ. Ο Τζόρτζ Βολίνσκι ήταν παλιός γνώριμος του “κουρσό”.
“Wolinski. Το περιοδικό “Βαβέλ” μας τον σύστησε στη δεκαετία του’ 80 – 90. Ότι και να πω θα είναι φτωχό μπροστά στο έργο του…Είχα την τιμή να τον γνωρίσω σε μια διεθνή έκθεση γελοιογραφίας κοντά στη Limoges στο (Saint-Just-le-Martel) απ ΄οπου και η φωτό. Αντίο….” αναφέρει ο ίδιος ο Απόστολος Κουρσοβίτης σε ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο facebook, όπου κι έχει αναβάσει μία φωτογραφία από τη συνάντησή τους.

“Το αίμα των Σκιτσογράφων στο Παρίσι να γίνει το μελάνι που θα πνίξει κάθε παρόμοια απόπειρα στο μέλλον. Σοκ κ βαρύ το πένθος στο “Σινάφι μας” και όχι μόνον”, “Το φονικό όπλισε τα χέρια μας. Ακονίζουμε τα μολύβια και δημιουργούμε….Πολλά τα σκίτσα. Σε όλον τον κόσμο, απ’ άκρη σ’ άκρη! Συνεχίζουμε…Αδέρφια!” αναφέρει σε άλλες αναρτίσεις.

Το σκίτσο του “κουρσό” τα λέει όλα, κι όταν η τέχνη μιλά τα λόγια και τα σχόλια είναι περιττά…

No comment…