Το αδιαχώρητο σήμερα στα Τρίκαλα

Σήμερα η ατμόσφαιρα στο κέντρο των Τρικάλων ήταν χριστουγεννιάτικη και η αγορά πλημμύρισε με κόσμο. Περιττό να αναφέρουμε ότι λίγο λόγω του Μύλου των Ξωτικών, λίγο λόγω της συνήθειας των Τρικαλινών τα ψώνια να συνοδεύονται με καφέ, στην Ασκληπιού δεν έπεφτε καρφίτσα. Αλλά και στα Μανάβικα η εικόνα ήταν ίδια.
Κόσμος στο κέντρο της πόλης, φωτογραφίες στο ποτάμι και στις γέφυρες. Ξωτικά, μάγοι και μπάντα του Δήμου…
Και να μη λατρεύεις τα Χριστούγεννα δεν μπορείς να μη μπεις στο γιορτινό κλίμα. Ο καιρός, παρά την ψύχρα, ιδανικός για μία βόλτα, αφού ο ήλιος – με δόντια μεν αλλά- αλλά παρόλαυτά έλαμπε στον ουρανό κι έφτιαχνε τη διάθεση.
Ο κόσμος φόρεσε τα καλά του και το χαμόγελό του και βγήκε μία βόλτα στο κέντρο. Έτσι απλά χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Μόνο και μόνο για να νιώσει λίγο διαφορετικά.
Οι επισκέπτες εντυπωσιασμένοι. Μπορεί να ήρθαν για το Μύλο των Ξωτικών, αλλά δηλώνουν μαγεμένοι από την ομορφιά της πόλης. Το ποτάμι έχει την τιμητική του, αφού είναι το πλέον πολυφωτογραφημένο σημείο της πόλης. Η φωτογραφία από την κεντρική γέφυρα με φόντο το Ληθαίο δεν λείπει πλέον από κανένα σπίτι όσων έχουν βρεθεί στο σημείο.
Η παρέλαση της μπάντας του Δήμου, με χριστουγεννιάτικες μελωδίες, με τη συνοδεία των μάγων στο κέντρο της πόλης έδωσαν μία ξεχωριστή νότα. Ο κόσμος κοντοστάθηκε να τους θαυμάσει και να τους φωτογραφίσει.