Τούρτα Ferrero Rocher

Τούρτα Ferrero Rocher για τους λάτρεις της σοκολάτας. Από τις καλύτερες τουρτες που έχω φτιάξει…

ΥΛΙΚΑ για το παντεσπανι:

6 αυγά,

200 γρ. ζάχαρη,

120 γρ. αλεύρι,

65 γρ. κορν φλαουρ,

40 γρ. κακάο,

μισό κ.γ. κανέλα,

1κ.γ. μπεικιν,

μια πρέζα αλάτι,

80 γρ. καβουρδισμένα και αλεσμενα φουντούκια,

40 γρ. βούτυρο λιωμένο

 

ΥΛΙΚΑ για την κρέμα:

150 γρ. κουβερτουρα λιωμένη,

100 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα,

400 γρ. κρέμα γάλακτος,

ένα φακελάκι σκόνη ζελατίνη,

50 γρ. άχνη ζάχαρη

 

ΥΛΙΚΑ για την επικάλυψη:

80 γρ. νουτελα,

50 γρ. κουβερτουρα λιωμένη,

100 γρ. μασκαρπονε

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν,ριχνουμε το βούτυρο και όλα τα υπόλοιπα υλικά που έχουμε κοσκινισει και ανακατεύουμε απαλά με μια μαριζ.  Ρίχνουμε το μείγμα σε τσερκι, ταψακι 26 εκ. και ψήνουμε στους 170°C για 35 περίπου λεπτά (εγώ χωρισα το μείγμα σε δύο τσερκι 20 εκ).

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ για την κρέμα :

Αλέθουμε τα φουντούκια με την άχνη, ρίχνουμε και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε. Βάζουμε στο ψυγείο.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ :

Κόβουμε το παντεσπανι στα 2 (εγώ την έκανα τετραόροφη).σε κατσαρολακι βάζουμε τη ζελατίνη με 3κ.σ. νερο και ανακατεύουμε να λιώσει.

Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο, ρίχνουμε μέσα την μισή κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με το μίξερ, ρίχνουμε και την υπολοιπη.

Στο κατσαρολακι με τη ζελατίνη βάζουμε 3 κουταλιές από την κρέμα, ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε στην κρέμα

Με λίγο Baileys εβρεξα κάθε παντεσπανι και απλωσα την κρέμα.

Ανακαεύουμε όλα τα υλικά της επικάλυψης μαζί και  απλωνουμε σε όλη την τούρτα (συμβουλευτείτε και τις φωτογραφίες).

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Δάφνη Λεμονάκη.