TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Τούρτα φράουλα

Απρ 6, 2016
in Μαγειρική
Τούρτα φράουλα
Share on FacebookShare on Twitter

Είναι η δικιά μου τούρτα φράουλα και η αγαπημένη όλης της οικογένειας …
Δροσερή, ανάλαφρη, καθόλου λιγωτική, με μια φανταστική κρέμα βανίλιας και μια γρήγορη σάλτσα φράουλας … 

Υλικά για το παντεσπάνι : 

5 αυγα
1/2 κουπα ζάχαρη
3/4 κουπα αλευρι
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ μπέικιν

Υλίκα για το σιρόπι : 
1 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κούπα νερό
1 κ.γ χυμό λεμονιού
1 βανίλια

Υλικά για την κρέμα βανίλια : 
500 γρ.φυτική κρέμα (την πράσινη)
100 γρ.γάλα εβαπορέ
1 φακελάκι γκαρνί ή μόρφατ σκόνη βανίλια
2 βανίλιες
1 ζαχαρούχο γάλα

Υλικά για την κρέμα φράουλα :
700 γρ.φράουλες
8-9 κ.σ ζάχαρη
1 γεμάτη κ.σ. κορν φλάουρ
1 βανίλια
2-3 κ.σ κονιάκ ή ποτό φράουλα (προαιρετικά)

Εκτέλεση : 
Χτυπάω αυγά με ζάχαρη και αλάτι 5 λεπτά.Προσθέτω τα στερεά υλικά κοσκινισμένα ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα.
Αδειάζω το μίγμα σε φόρμα 26-28 εκ. αβουτύρωτη στρωμένη με λαδόκολα και ψήνω στους 180 20 λεπτά περίπου.
Βράζω το σιρόπι 1 λεπτό μόνο και το αφήνω να κρυώσει.
Στο μπλέντερ ρίχνω τις φράουλες με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ να γίνουν πολτός.
Αν δε θέλετε τα σποράκια της φράουλας(όπως εγώ) περάστε τον πολτό μεσα από μια σίτα πιέζοντας με σπάτουλα σιλικόνης.
Ρίχνω τον πολτό σε κατσαρόλα και ανακατεύοντας συνέχεια (γιατί κολάει)σε μέτρια φωτιά δένω σε κρέμα.Προσθέτω το ποτό και τη βανίλια.Την αδειάζω σ’ένα μπολ,την σκεπάζω με μεμβράνη και την αφήνω να κρυώσει.
Χτυπάω στο μίξερ την κρέμα με το γαλα τις βανίλιες και το γκαρνι σε σαντιγι και προσθέτω και το ζαχαρούχο.
Σε μια πιατέλα βάζω ένα τσέρκι και στήνω την τούρτα βάζοντας
παντεσπάνι,σιρόπι,κρέμα βανίλιας και σάλτσα φράουλας.Πάλι παντεσπάνι,σιρόπι,κρέμα βανίλιας (στη μέση όχι σάλτσα φραόυλας)και ξανά παντεσπάνι,σιρόπι,κρέμα βανίλιας τελειώνοντας με σάλτσα φράουλας.
Βάζω την τούρτα να παγωσει στην κατάψυξη για 1-2 ωρες και την ξεφορμάρω.Καλύπτω και τα πλαινά με κρέμα βανίλιας και γαρνίρω με ροζέτες από την ίδια κρέμα η οποία θα φτάσει ακριβώς και για το γαρνίρισμα.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : 
Μπορούμε αντι να κάνουμε τις φράουλες πολτό να τις κόψουμε φετάκια και να τις ρίξουμε στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικα να δέσουν σε μια ελαφριά σάλτσα.
Είναι εύκολη και πεντανόστιμη …

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Σόφη Τσιώπου.

Share2TweetShare
Goodys

Related Posts

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας
Μαγειρική

Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας

Απρ 22, 2025
Λάπατα με αρνί
Μαγειρική

Λάπατα με αρνί

Απρ 21, 2025
Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;
Μαγειρική

Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;

Απρ 21, 2025
Next Post
Οι βαθύτεροι σταθμοί μετρό στον κόσμο

Οι βαθύτεροι σταθμοί μετρό στον κόσμο

Πρόσφυγες και στην Μαθητική Εστία Τσεπέλοβου

Πρόσφυγες και στην Μαθητική Εστία Τσεπέλοβου

Ταξιδεύεις συχνά; Δες ένα απίστευτο τρόπο να πακετάρεις σωστά τα ρούχα σου

Ταξιδεύεις συχνά; Δες ένα απίστευτο τρόπο να πακετάρεις σωστά τα ρούχα σου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd