Τούρτα ταψιού με μπισκότο

Η υπεροχή τής απλότητας…

Υλικά:

Για την κρέμα σοκολάτα:

1 λίτρο γάλα (μισό νερό,μισό εβαπορέ)

1 σοκολάτα κουβερτούρα

8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

6 κουταλιές της σούπας κορν φλαουερ

Για την σαντιγί:

1 κουτί γάλα ζαχαρουχο

350 ml κρύο γάλα

2 φακελάκια σαντιγί Γιωτης

Για την βάση:

1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ

Εκτέλεση:

Σπάμε τα μπισκότα και τα απλώνουμε στο πυρεξ. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, την ζάχαρη και την σοκολάτα και μόλις ξεκινά να λιώνει η σοκολάτα , διαλύουμε το κορν φλαουερ σε ένα φλυτζανακι με λίγο νερό. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το γάλα, το κορν φλαουερ, χαμηλωνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να πήξει.  Μόλις είναι έτοιμο το ρίχνουμε στα μπισκότα και ανακατεύουμε ελαφρά με ενα κουτάλι να μπερδευτούν μπισκότα και κρέμα, (δείτε τις φωτογραφίες).  Αφήνουμε εκτός ψυγείου για μία ώρα να κρυώσει το πυρεξ και χτυπάμε την σαντιγί (στο μίξερ όλα μαζί, κρύο γάλα-ζαχαρουχο και σκόνη σαντιγί) για πέντε λεπτά χτύπημα στο μίξερ.  Απλώνουμε την σαντιγί στο ταψί πανω απο την κρέμα, τρίβουμε λίγο σοκολάτα και έτοιμο για ψυγείο. Αφηστε να παγώσει για 3-4ώρες.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε ο φίλος μας Γιώργος Χριστιανός, τις συνταγές του οποίου θα βρείτε και εδώ: Σελίδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος στο FACEBOOK.