Τούρτα πορτοκάλι-γιαούρτι της Έφης

ΥΛΙΚΑ :

Για το παντεσπάνι

250 γρμ ζάχαρη 250 για όλες τις χρήσεις

4 αβγά

1 κγ baking powder

1 βανίλια

4 κσ χλιαρό γάλα

3 κσ κακάο

 

Για το σιρόπι

150 ζάχαρη

350 νερό

1κσ λικέρ πορτοκάλι

Για την ενδιάμεση κρέμα

500 γιαούρτι

χυμό και ξύσμα από ένα πορτοκάλι

1 ζαχαρούχο γάλα

1 φυτική σαντιγύ

ΑΛΛΑ ΥΛΙΚΑ :

10 μπισκότα πτι-μπερ σπασμένα σε κομμάτια με το χέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

Ξεκινάμε χτυπώντας τη ζάχαρη και τα αβγά και προσθέτουμε σιγά σιγά. Ψήνουμε σε φόρμα του κέικ με αποσπώμενο πλαίσιο στους 180C στις αντιστάσεις, χωρίς να ανοίξουμε καθόλου στην αρχή το φούρνο,μέχρι να μην κολλάει η οδοντογλυφίδα που βυθίζουμε στο παντεσπάνι μας δεν κολλάει.

ΣΙΡΟΠΙ

Σε κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το λικέρ μας και βράζουμε 7-8 λεπτά, χωρίς να επιτρέψουμε στο σιρόπι μας να πήξει πολύ. Το προσθέτουμε ζεστό, αλλά όχι καυτό, στο κρύο παντεσπάνι μας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

Χτυπάμεμε το μίξερ τη φυτική σαντιγύ και την αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει.Στο χρόνο αυτό,χτυπάμε με το μίξερ το ζαχαρούχο γάλα μαζί με το γιαύρτι,το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού.Βγάζουμε τη σαντιγύ απο το ψυγείο και βάζουμε τη μισή στο μείγμα με το γιαούρτι(Η άλλη μισή θα μπει επάνω).Τα ξαναχτυπάμε όλα μαζί ,μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥΡΤΑΣ

Στη βάση της φόρμας βρίσκεται το παντεσπάνι μας.συνεχίζουμε στρώνοντας την κρέμα με το γιαούρτι και τα υπόλοιπα υλικά,τα μπισκότα μας σε μια στρώση και τέλος την υπόλοιπη σαντιγύ.Την αφήνουμε για 8 περίπου ώρες στην κατάψυξη να σφίξουν όλα τα υλικά και την επόμενη μέρα αφαιρούμε το τσέρκι και διακοσμούμε σύμφωνα με το γούστο μας. Η τούρτα διατηρείται στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Έφη Μπαξεβάνη.