Τούρτα-μπισκοτογλυκο

Υλικά :

1,5-2 πακέτα πτι μπερ (ένα πακέτο για τη βάση και τα υπόλοιπα για την ενδιάμεση στρώση),

150 γρ. Βούτυρο

1 βανίλια

λιγη κανέλα,

λίγο γάλα με κονιάκ για να εμβαπτίσω τα μπισκότα της ενδιάμεσης στρώσης(μπορώ να ραντίσω με κονιάκ και το μείγμα της βάσης)

Εκτέλεση :

Με τα τα μπισκότα που έχω βάλει στο γάλα με κονιάκ φτιάχνω μια βάση όπως του cheesecake (θρυμματίζω τα μπισκότα,λιώνω το βούτυρο προσθέτω βανίλια +κανέλα και ανακατεύω). Στρώνω τη βάση σε μια φόρμα και πιέζω με το χέρι(βάζω φόρμα 24cm-26cm χρησιμοποιώ το τσέρκι της φόρμας χωρίς τον πάτο επάνω σε βάση για τούρτα(2 χαρτονένιες).

Κρέμα ζαχαροπλαστικής :

Φτιάχνω του Παρλιάρου μπορείτε να τη βρείτε στο ίντερνετ emoticon smile (μπορείτε να βάλετε και έτοιμη από αυτές στα φακελάκια αλλά θα βάλετε 100 ml γάλα λιγότερο από όσο γράφει η συσκευασία) Αν φτιάξετε του παρλιάρου μετά χτυπάτε στο μίξερ να γίνει αφράτη. Πάνω από τη βάση βάζω μια στρώση κρέμα ζαχαροπλαστικής με άρωμα βανίλια (εγώ βάζω και ξύσμα λεμονιού, lime η πορτοκαλιού) Από πάνω βάζω μια στρώση μπισκότα τα οποία τα έχω βουτήξει γρήγορα στο γάλα με το κονιάκ. Έπειτα βάζω μια στρώση κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση σοκολάτα (στη συνταγή του Σ.Π πρόσθετω 50 γρ κουβερτούρα). Τέλος ανάλογα τα γούστα αν θέλω στολίζω την τούρτα με σαντιγί, κρέμα ζαχαροπλαστικής (αφράτη) ή και βουτυρόκρεμα (350 βούτυρο +1 κουτί ζαχαρούχο καλά χτυπημένα) *εγώ κάνω διπλή δόση κρέμας(ανάλογα με το σκεύος και το πόση ποσότητα θέλουμε) *φυσικά η τούρτα γίνεται και με παντεσπάνι αλλά τώρα το καλοκαίρι προτιμώ τα μπισκότα. emoticon smile *Για κάθε στρώση κρέμας τοποθετώ για λίγο στο ψυγείο έτσι ώστε να σταθεί η κρέμα. *φτιάχνω την τούρτα από την προηγούμενη μέρα έτσι ώστε να μείνει όλη νύχτα στο ψυγείο. Το σημαντικό είναι να πετύχουμε αφράτη κρέμα για να μπορεί να σταθεί. Όσες -οι είναι “νέοι”στην κουζίνα μπορείτε να πάρετε έτοιμη κρέμα (τα φακελάκια και προσθέτουμε γάλα) αν κάνετε αυτό όπως έγραψα και πιο πάνω,τότε δεν θα βάλετε οσο γαλα γράφει η συσκευασία αλλά -100 ml.(νομίζω είναι 400 άρα θα βάλετε 300).

Σημείωση : Το στόλισμα μπορεί να γίνει και με την βουτυρόκρεμα από τα cupkaces (υπάρχει η συνταγή στο trikalaview.gr δημοσιεύθηκε στις 08-09-2015).

Καλή επιτυχία

Την συνταγή μας έδωσε ο φίλος μας Άκης Αντρεάκος.