TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Τούρτα-μπισκοτογλυκο

Σεπ 9, 2015
in Μαγειρική
Τούρτα-μπισκοτογλυκο
Share on FacebookShare on Twitter

Υλικά :

1,5-2 πακέτα πτι μπερ (ένα πακέτο για τη βάση και τα υπόλοιπα για την ενδιάμεση στρώση),

150 γρ. Βούτυρο

1 βανίλια

λιγη κανέλα,

λίγο γάλα με κονιάκ για να εμβαπτίσω τα μπισκότα της ενδιάμεσης στρώσης(μπορώ να ραντίσω με κονιάκ και το μείγμα της βάσης)

Εκτέλεση :

Με τα τα μπισκότα που έχω βάλει στο γάλα με κονιάκ φτιάχνω μια βάση όπως του cheesecake (θρυμματίζω τα μπισκότα,λιώνω το βούτυρο προσθέτω βανίλια +κανέλα και ανακατεύω). Στρώνω τη βάση σε μια φόρμα και πιέζω με το χέρι(βάζω φόρμα 24cm-26cm χρησιμοποιώ το τσέρκι της φόρμας χωρίς τον πάτο επάνω σε βάση για τούρτα(2 χαρτονένιες).

Κρέμα ζαχαροπλαστικής :

Φτιάχνω του Παρλιάρου μπορείτε να τη βρείτε στο ίντερνετ emoticon smile (μπορείτε να βάλετε και έτοιμη από αυτές στα φακελάκια αλλά θα βάλετε 100 ml γάλα λιγότερο από όσο γράφει η συσκευασία) Αν φτιάξετε του παρλιάρου μετά χτυπάτε στο μίξερ να γίνει αφράτη. Πάνω από τη βάση βάζω μια στρώση κρέμα ζαχαροπλαστικής με άρωμα βανίλια (εγώ βάζω και ξύσμα λεμονιού, lime η πορτοκαλιού) Από πάνω βάζω μια στρώση μπισκότα τα οποία τα έχω βουτήξει γρήγορα στο γάλα με το κονιάκ. Έπειτα βάζω μια στρώση κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση σοκολάτα (στη συνταγή του Σ.Π πρόσθετω 50 γρ κουβερτούρα). Τέλος ανάλογα τα γούστα αν θέλω στολίζω την τούρτα με σαντιγί, κρέμα ζαχαροπλαστικής (αφράτη) ή και βουτυρόκρεμα (350 βούτυρο +1 κουτί ζαχαρούχο καλά χτυπημένα) *εγώ κάνω διπλή δόση κρέμας(ανάλογα με το σκεύος και το πόση ποσότητα θέλουμε) *φυσικά η τούρτα γίνεται και με παντεσπάνι αλλά τώρα το καλοκαίρι προτιμώ τα μπισκότα. emoticon smile *Για κάθε στρώση κρέμας τοποθετώ για λίγο στο ψυγείο έτσι ώστε να σταθεί η κρέμα. *φτιάχνω την τούρτα από την προηγούμενη μέρα έτσι ώστε να μείνει όλη νύχτα στο ψυγείο. Το σημαντικό είναι να πετύχουμε αφράτη κρέμα για να μπορεί να σταθεί. Όσες -οι είναι “νέοι”στην κουζίνα μπορείτε να πάρετε έτοιμη κρέμα (τα φακελάκια και προσθέτουμε γάλα) αν κάνετε αυτό όπως έγραψα και πιο πάνω,τότε δεν θα βάλετε οσο γαλα γράφει η συσκευασία αλλά -100 ml.(νομίζω είναι 400 άρα θα βάλετε 300).

Σημείωση : Το στόλισμα μπορεί να γίνει και με την βουτυρόκρεμα από τα cupkaces (υπάρχει η συνταγή στο trikalaview.gr δημοσιεύθηκε στις 08-09-2015).

Καλή επιτυχία

Την συνταγή μας έδωσε ο φίλος μας Άκης Αντρεάκος.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας
Μαγειρική

Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας

Απρ 22, 2025
Λάπατα με αρνί
Μαγειρική

Λάπατα με αρνί

Απρ 21, 2025
Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;
Μαγειρική

Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;

Απρ 21, 2025
Next Post
Άστατος ο καιρός της Τετάρτης – Δείτε που θα βρέξει

Άστατος ο καιρός της Τετάρτης – Δείτε που θα βρέξει

Σχολικά βιβλία: Τρόποι ντυσίματος για προστασία

Σχολικά βιβλία: Τρόποι ντυσίματος για προστασία

6 υγιεινά κολατσιό για το σχολείο

6 υγιεινά κολατσιό για το σχολείο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd