TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Τούρτα με κρέμα πορτοκαλάδας και κρέμα τυριού

Μαρ 20, 2016
in Μαγειρική
Τούρτα με κρέμα πορτοκαλάδας και κρέμα τυριού
Share on FacebookShare on Twitter


Μια απίστευτα δροσερή τουρτίτσα που συνδυάζει σοκολατένιο σιροπιαστό παντεσπάνι, βελούδινη κρέμα τυριού και φανταστική κρέμα με πορτοκαλάδα.
Εγώ τη λάτρεψα!!!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ :
3 αυγά
3 κ.σ. αλεύρι
3 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. κακάο
1 κ.σ. σπορέλαιο ή λιωμένο βούτυρο
1 κ.γ. μπέικιν παουντερ
1 βανίλια

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ :
1/2 κούπα νερό
1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 καψουλα βανίλια
λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ:
1 φακελάκι μόρφατ ή γκαρνί σκόνη βανίλια
200 ml γάλα κρύο
400 γρ. τυρί κρέμα
3-4 κ.σ. αχνη ζάχαρη
1 βανίλια

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΔΑ :
600 ml πορτοκαλάδα χωρίς ανθρακικό
4 γεμάτες κ.σ. κορν φλαόυρ
4-5 κ.σ. ζάχαρη
λίγες σταγόνες εσάνς πορτοκαλιού ή ξύσμα πορτοκάλι
λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής πορτοκαλί (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1) Βράζω όλα τα υλικά για το σιρόπι 1 λεπτό μόνο και το αφήνω να κρυώσει.
2) Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη 5 λεπτά να φουσκώσουν και προσθέτω το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν, το κακάο και τη βανίλια σε 2 δόσεις ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα.  Ρίχνω και το λάδι να ενωθεί και αδειάζω το μίγμα σε ταψάκι στρογγυλό με λαδόκολλα αβουτύρωτο 26-28 εκ.
Ψήνω στους 180 10 λεπτά περίπου.  Αφού κρυώσει λίγο το ξεφορμάρω και το τοποθετώ σε μια πιατέλα με το τσέρκι και το σιροπιάζω.  Θα το πάρει όλο το σιρόπι.
3) Χτυπάω το μόρφατ ή το γκαρνί με το γάλα και τη βανίλια σε σαντιγί και ρίχνω και την άχνη.  Προσθέτω λίγο λίγο το τυρί κρέμα να ενωθεί καλά και αδειάζω την κρέμα πάνω από το παντεσπάνι.
4) Σε κατσαρολάκι βάζω την πορτοκαλάδα το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη και ανακατεύω καλά να διαλυθούν και μετά ανοιγω τη φωτιά και βράζω μέχρι να δέσει η κρέμα.  Προσθέτω το άρωμα πορτοκαλιού και όπως είναι ζεστή η κρέμα την αδειάζω προσεχτικά πάνω από την κρέμα τυριού και την απλώνω καλά με ένα κουτάλι.  Βάζω το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει για 3 ώρες και ξεφορμάρω.
Ξεφορμάρεται πολύ ευκολα.  Εγώ γαρνίρισα με σαντιγί.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Σόφη Τσιώπου.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας
Μαγειρική

Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας

Απρ 22, 2025
Λάπατα με αρνί
Μαγειρική

Λάπατα με αρνί

Απρ 21, 2025
Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;
Μαγειρική

Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;

Απρ 21, 2025
Αρνίσια συκωταριά
Μαγειρική

Αρνίσια συκωταριά

Απρ 20, 2025
Next Post
Θρίλερ στο φράγμα Μαυρομάτι αναζητούνται πέντε άνδρες (3 από Τρίκαλα και 2 από Λάρισα)

Θρίλερ στο φράγμα Μαυρομάτι αναζητούνται πέντε άνδρες (3 από Τρίκαλα και 2 από Λάρισα)

Συγκέντρωση ειδών στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για τους πρόσφυγες και τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού

Συγκέντρωση ειδών στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για τους πρόσφυγες και τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού

Νοσταλγικές νότες του παρελθόντος στα Τρίκαλα-Έφιπποι τίμησαν τους Αγίους Θεοδώρους τα μέλη του Ιππικού Ομίλου Τρικάλων-Εντυπωσιακό θέαμα

Νοσταλγικές νότες του παρελθόντος στα Τρίκαλα-Έφιπποι τίμησαν τους Αγίους Θεοδώρους τα μέλη του Ιππικού Ομίλου Τρικάλων-Εντυπωσιακό θέαμα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd