Τούρτα λεμόνι

Υλικά :

Για τις βάσεις:

• 300 γρ. digestive

• 90 γρ. βούτυρο λιωμένο

• 2 λεμόνια ή λάιμ

• 450 γρ. κρέμα γάλακτος 35% (καλά παγωμένη)

Για την κρέμα:

• 1 ζαχαρούχο γάλα

• χυμό από μισό λεμόνι ή λάιμ

• ξύσμα από 1 λεμόνι ή 2 λάιμ

• 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

Εκτέλεση:

Αλέθουμε τα μπισκότα στο μούλτι και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε το μισό μείγμα σε αποσπόμενη φόρμα.Το βάζουμε στο ψυγείο και χτυπάμε καλά την κρέμα γάλακτος στο μίξερ, μέχρι να γίνει μία σφιχτή σαντιγύ.Την τοποθετούμε και αυτή στο στο ψυγείο μέχρι να τελειώσουμε την τούρτα.

• Για την κρέμα χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να πήξει.Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το ζαχαρούχο και προσθέτουμε σταδιακά τον χυμό του λεμονιού με το ξύσμα και ενσωματώνουμε απαλά με την κρέμα γάλακτος μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά.

• Για το στήσιμο της τούρτας, κόβουμε τα λεμόνια σε φετούλες, μετά πάλι στην μέση και τα τοποθετούμε περιμετρικά της φόρμας(όρθια). Ρίχνουμε τη μισή κρέμα, από πάνω τα υπόλοιπα μπισκότα και πάνω σε αυτά την υπόλοιπη κρέμα.Τέλος απλωνουμε την σαντυγί και διακοσμούμε κάνοντας μικρές ροζέτες με το κορνέ και βάζουμε στη μέση 2-3 φετούλες λεμονιού.

• Βάζουμε στο ψυγείο και την αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά πριν την ξεφορμάρουμε. Σε περίπτωση που η κρέμα σας φαίνεται λίγη, απλά παραλείψτε την μια στρώση.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Έλενα Γεωργοπούλου.