TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Τούρτα καραμέλα

Μαΐ 4, 2016
in Μαγειρική
Τούρτα καραμέλα
236
SHARES
Share on FacebookShare on Twitter

Μια καραμελένια τούρτα όνειροοο…
ΥΛΙΚΑ:
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
6 αυγά
3/4 κούπας αλεύρι
3 κ.σ κακάο
1/2 κούπα ζάζαρη
1 βανίλια
2 κ.γ μπέικιν
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση για το παντεσπάνι
-Χτυπάω αυγά με ζάχαρη και αλάτι 5 λεπτά.Προσθέτω τα στερεά υλικά κοσκινισμένα ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα.
-Αδειάζω το μίγμα σε φόρμα 26-28 εκ. αβουτύρωτη στρωμένη με λαδόκολα και ψήνω στους 180 20 λεπτά περίπου.Αφού κρυώσει το χωρίζω σε 3 δίσκους.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κούπα νερό
1 κ.γ χυμό λεμόνι
1 βανίλια

Εκτέλεση για το σιρόπι 
-Βράζω μόνο 1 λεπτό.

-Αφήνω να κρυώσει.

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ
2 μόρφατ κονσέρβες κρύες από το ψυγείο 2-3 ώρες
1 καραμελωμένο γάλα ζαχαρούχο
2 βανίλιες

Εκτέλεση για την γέμιση κρέμα καραμέλας
-Χτυπάω τα μόρφατ 5 λεπτά να φουσκώσουν καλά και προσθέτω τις βανίλιες και το καραμελωμένο γάλα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ
200 γρ.ζάχαρη
200 γρ. νερό
200 γρ.κρέμα γάλακτος
1 κ.γ κορν φλάουρ
4 γρ.φύλλα ζελατίνης
1 βανίλια

Εκτέλεση για την σάλτσα καραμέλας 
-Σε κατσαρόλι ρίχνω λίγη λίγη τη ζάχαρη να γίνει καραμέλα.  Η διαδικασία έχει ως εξης: Ρίχνω λίγη ζάχαρη και όταν λιώσει ρίχνω λίγη ακόμα. Όταν ξαναλιώσει προσθέτω κι άλλη μέχρι να λιωσει όλη η ζάχαρη.Αφαιρώ από τη φωτιά.  Από το νερό κρατάω 2 κ.σ και διαλύω μέσα το κορν φλάουρ. Το υπόλοιπο νερό το προσθέτω στην καραμέλα και το βάζω πάλι στη φωτιά.(Προσοχή πιτσιλάει!)
Θα πετρώσει λίγο αλλά θα ξαναλιώσει.  Προσθέτω το διαλλυμένο κορν φλάουρ ανακατεύοντας και ρίχνω και την κρέμα γάλακτος.Ίσως πετρώσει ξανά, αλλά συνεχίζω το ανακάτεμα.  Τέλος αφαιρώ από τη φωτιά,ρίχνω τη βανίλια και τις ζελατίνες που τις έχω μουλιάσει πριν σε κρύο νερό.  Αδειάζω την κρέμα καραμέλας σε ένα μπολ ανοξείδωτο και βάζω το μπολ μέσα σε ένα άλλο μπολ με παγωμένο νερό και παγάκια.  Ανακατεύω μέχρι η καραμέλα να γίνει χλιαρή.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
-Σε πιατέλα βάζω 1 τσέρκι και τοποθετώ 1 δίσκο παντεσπάνι.  Σιροπιάζω με πινέλο και αδειάζω λίγη κρέμα.
Ξανά παντεσπάνι,σιρόπι και κρέμα.
Βάζω την τούρτα στην κατάψυξη να παγωσει 2 ωρίτσες.
Την ξεφορμάρω και την περιχύνω με τη σάλτσα καραμέλας.
Αυτη που θα περισέψει την ανακατεύω με λίγο σιρόπι σοκολάτας,ή λιωμένη κουβερτούρα, ή Μερέντα.  Επίσης θα περισέψει λίγη κρέμα ή κρατήστε λίγη για τη διακόσμηση.
-Βάζω σε σακουλιτσα την σοκολατένια σάλτσα καραμέλας και διακοσμω όπως θέλω από πάνω.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μπορείτε να μοιράσετε στη μέση τη σάλτσα καραμέλας και να βάλετε και μέσα στην τούρτα ανάμεσα στις στρώσεις.
Επίσης αν πήξει πολύ αφού κρυώσει,την αραιώνουμε με λίγο γάλα ή κρέμα γάλακτος,να γίνει πιο ρευστη για να την απλώσουμε από πάνω.
Το ζαχαρουχο γάλα για να γίνει καραμελα το βραζω στη χύτρα για 45 λεπτα.
Και τελος εγω χρησιμοποιησα τους 2 δισκους παντεσπανι στην τουρτα και κρατησα το 1 και εφτιαξα 4 στρογγυλες παστουλες μ’αυτο.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Σόφη Τσιώπου.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας
Μαγειρική

Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας

Απρ 22, 2025
Λάπατα με αρνί
Μαγειρική

Λάπατα με αρνί

Απρ 21, 2025
Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;
Μαγειρική

Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;

Απρ 21, 2025
Next Post
Σήμερα Γιορτάζουν

Σήμερα Γιορτάζουν

Σαν σήμερα το 1923 γεννήθηκε η ηθοποιός Όντρεϊ Χέπμπορν

Σαν σήμερα το 1923 γεννήθηκε η ηθοποιός Όντρεϊ Χέπμπορν

Συνεχίζεται και την Τετάρτη το κύμα κακοκαιρίας με βροχές και καταιγίδες

Συνεχίζεται και την Τετάρτη το κύμα κακοκαιρίας με βροχές και καταιγίδες

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd